Design & Αρχιτεκτονικη

Ελληνικό design, ωραίο δώρο!

Ο επιτυχημένος creative director Τζαννής Σιφναίος μιλάει στο HOMEmag

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24401-57291.jpg

Ο Τζαννής Σιφναίος υπήρξε για χρόνια επιτυχημένος Creative Director σε περιοδικά (Elle, Maison Decoration). Πριν λίγο καιρό, στράφηκε στο design ιδρύοντας το “Τhe letter t”, μαζί με τον συνεργάτη και φίλο του Μίλτο Χαλυβόπουλο και έκανε τη διαφορά σχεδιάζοντας έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι που θυμίζουν γλυκά παιδικές καλοκαιρινές διακοπές. Το HOMEmag μιλάει μαζί του και αποκτά βάσιμες ελπίδες πως το ελληνικό design μπορεί όχι μόνο να σταθεί δίπλα στο ευρωπαϊκό αλλά και να κάνει θραύση.


Αισθάνθηκα την ανάγκη να πω ιστορίες με έναν δικό μου τρόπο, για αυτό στράφηκα στο design επίπλου, με σύμμαχο και υποστηρικτή τον πολύ καλό μου φίλο Μίλτο Χαλυβόπουλο.

Επιρροή στα έπιπλα που σχεδιάζω είναι τα παιδικά μου χρόνια και οι διακοπές στον τόπο που λατρεύω, την Πάρο.

.

Οι προσιτές τιμές είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας που θέλω να κρύβουν τα έπιπλα μου, καθώς και υποστηρίζουν μια άλλη προσέγγιση της ζωής. Η ταπεινότητα ήταν είδος προς εξαφάνιση πριν μερικά χρόνια και η οικονομική κρίση είναι αλληλένδετη με την κρίση αξιών. Εμείς όμως δεν έχουμε χαμηλές τιμές εις βάρος της ποιότητας: οι πρώτες ύλες δεν είναι πολύ ακριβές αλλά ούτε και φτηνές. Είναι υλικά σκληρά και ανθεκτικά, όπως το κόντρα πλακέ θαλάσσης, η οξιά, η γαλβανιζέ λαμαρίνα και το γυαλί.

Το ελληνικό design πιστεύω ότι θα μπορούσε και μπορεί να κάνει την έκπληξη αρκεί να πιστέψει και να εμπιστευτεί την ιστορία του τόπου του. Αρκεί να μην έχει την ανάγκη να “δανείζεται” τις επιρροές του από το εξωτερικό.

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε δέκα χρόνια. Η ζωή είναι ένα μωσαϊκό ανατροπών, και το motto μου είναι ότι είμαστε αυτό που μπορούμε να πιστέψουμε.

Όμορφο για μένα είναι το αυθεντικό.

Ακόμη και να μην ήμουν designer, πάλι θα ήθελα να λέω ιστορίες… ίσως να ήμουν συγγραφέας, ίσως ηθοποιός ή κάποιος χειρονάκτης που αγαπάει αυτό που κάνει.

Θαυμάζω αυτούς που έχουν μια κριτική ματιά, που μπορούν να κάνουν πολιτικό σχόλιο μέσα από μια καρέκλα ας πούμε, που κάνουν τομές. Θαυμάζω αυτόν που άλλαξε το design, τον ευφυή Philippe Starck.

Η Αθήνα έχει πολλές όψεις, όσες και οι κάτοικοί της. Παίζει ρόλο ποια όψη βλέπεις και ποια είναι η δική σου θέση, για να αποφασίσεις αν τη βλέπεις όμορφη ή άσχημη. Υπάρχουν στιγμές που την βρίσκω μοναδική όπως και στιγμές που την βρίσκω αβίωτη. Μία πόλη που πιθανά θα μπορούσα να ζήσω είναι το Παρίσι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να ζήσω στο νησί μου, την Πάρο.

n

image

image

image

image

image

image

Ένα αντικείμενο που θα έβαζα στο μουσείο design, είναι ένα βότσαλο…

“The letter t”, Ξάνθου 26, Κορυδαλλός, 215 5602.906.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY