Ταξιδια

Navi Oceandis: Κάνοντας διακοπές στις ελληνικές θάλασσες

Συνέντευξη με τον Διονύση Πανουργιά, ιδρυτή της Navi Oceandis

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 880
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
navi_oceandis

Navi Oceandis: Διακοπές με ενοικιαζόμενο σκάφος. Συνέντευξη με τον Διονύση Πανουργιά, ιδρυτή της Navi Oceandis

Φαντάσου να ξυπνάς και 30 δευτερόλεπτα αργότερα να βουτάς στα κρυστάλλινα νερά της πιο μαγικής παραλίας που έχεις δει ποτέ. Να βρίσκεσαι κάθε μέρα και σε άλλο νησί, να ανακαλύπτεις παρθένες ακτογραμμές και μικρούς κολπίσκους μόνο για εσένα… Οι διακοπές με σκάφος είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο, που αξίζει να κάνεις πραγματικότητα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Για να μάθουμε περισσότερα για αυτό, μιλήσαμε με τον Διονύση Πανουργιά, ιδρυτή της Navi Oceandis, μίας ελληνικής εταιρείας που εξειδικεύεται στη ναύλωση κότερων και σκαφών.

navi_oceandis
Πείτε μας λίγα λόγια για τη Navi Oceandis.
Η Navi Oceandis δημιουργήθηκε το 2019 και εξειδικεύεται στη διαχείριση και στη ναύλωση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής. Κύριο άξονα δραστηριοποίησής της αποτελούν η διαχείριση ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, οι ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών (ribs, sailing yachts, motor yachts) καθώς και η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε σκάφη (crewing). Οι δύο μεγάλες βάσεις της εταιρείας μας βρίσκονται στην Αθήνα και στην Αντίπαρο, από όπου εξυπηρετούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκεπτών.
Ποιο είναι το όραμά σας σε σχέση με την εταιρεία;
Η ανάδειξή της σε μία ολοκληρωμένη μονάδα παροχής υπηρεσιών στον εισερχόμενο και εγχώριο τουρισμό. Να σημειώσω ότι από το 2022 λειτουργεί και το Navi Concierge, το νέο μας γραφείο στην Αντίπαρο που εξειδικεύεται στον τουρισμό Πάρου και Αντιπάρου.
navi_oceandis
Πόσα σκάφη διαθέτει ο στόλος της Navi Oceandis;
Η εταιρεία μας διαθέτει έναν στόλο με περίπου 20 σκάφη υπό διαχείριση και περίπου 35 σκάφη διαθέσιμα για ναύλωση. Διαθέτουμε στόλο από φουσκωτά σκάφη, πολυεστερικά cruisers, motor yachts και sailing yachts. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε και με άλλες εταιρείες του χώρου για να χειριστούμε ειδικές περιπτώσεις από requests.
Είναι σημαντικό να τονίσω ότι, παρόλο που οι βάσεις μας βρίσκονται στην καρδιά του Αιγαίου, πολλά από τα σκάφη τα οποία ναυλώνουν επισκέπτες μας κινούνται και σε άλλες θάλασσες, όπως το Ιόνιο πέλαγος, οι Σποράδες ή η Χαλκιδική. Συνεπώς, έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε με τις υπηρεσίες μας όλες τις ελληνικές θάλασσες.
Πόσο εύκολο είναι να βρεθείς μέσα σε ένα σκάφος στις διακοπές σου;
Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη και πολυποίκιλη που σε οποιοδήποτε μέρος της νησιωτικής ή ηπειρωτικής χώρας διαλέξει κάποιος να κάνει τις διακοπές του, θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς όχι μόνο να εξερευνήσεις την ακτογραμμή από ένα σκάφος, αλλά και να γευτείς τις δραστηριότητες που προσφέρει η θάλασσα.
Το yachting στην Ελλάδα αναπτύσσεται πλέον με πολύ γοργούς ρυθμούς. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι είτε κάποιος νοικιάσει μια 5μετρη βάρκα bareboat (χωρίς skipper), είτε  ναυλώσει ένα 50μετρο yacht με πλήρωμα, μπορεί εξίσου να απολαύσει τη μαγεία και την ομορφιά των ελληνικών θαλασσών.
navi_oceandis
Πώς είναι η εμπειρία του να κάνεις διακοπές μέσα σε σκάφος;
Ποια είναι τα προτερήματα σε σχέση με τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο; Η ιδέα του να κάνεις διακοπές σε ένα σκάφος στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης ξεκινά από πολύ παλιά στη χώρα μας. Η Ελλάδα μετρά πολλές δεκαετίες ως πόλος έλξης τουριστών που κάνουν διακοπές σε σκάφος. Υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ναύλωση ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών από τη δεκαετία του ’70. Υπάρχει, δηλαδή, ένας μεγάλος αριθμός εισερχόμενου και εγχώριου τουρισμού που προτιμά τις διακοπές με σκάφος. Το βασικό προτέρημα των διακοπών σε σκάφος είναι η ελευθέρια που υπάρχει στη δυνατότητα επιλογής των προορισμών καθώς και στην εναλλαγή τους. Επίσης σου δημιουργείται έντονα η αίσθηση της αυτονομίας και της περιπέτειας, καθώς όλες οι ανάγκες της καθημερινότητας αναλύονται μέσα σε ένα σκάφος, πολλές φορές μακριά από τη στεριά.
Τι προσφέρει το νέο σας γραφείο στην Αντίπαρο, το Navi Concierge;
Το Navi Concierge είναι το νέο μας γραφείο στην Αντίπαρο και εξυπηρετεί τον τουρισμό Πάρου και Αντιπάρου. Ασχολείται με τη ναύλωση σκαφών τοπικά, τη διαχείριση πολυτελών σπιτιών και βιλών καθώς και την εξυπηρέτηση διερχόμενων yachts.
navi_oceandis
Ενδεικτικά, κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι εξής:
 
l Boats, motor boats & sailing yachts charters
l Daily cruises & island transfers
l Yacht provisioning (Paros & Antiparos channel)
l Yacht garbages collection 
l Helicopter transfers between Greek islands / Athens
l Luxury VIP Van transfers between Paros & Antiparos
l Villas bookings
l Villas provisioning
l Cleaning services
l Art gallery (opening on June 20th)
l Restaurant - Beach reservations & Lifestyle
l Private Parties
l Nannies
l Events
navi_oceandis
Επίσης, από τις 20 Ιουνίου του φετινού καλοκαιριού η gallery μας υποδέχθηκε την έκθεση «Τhe Unique World of Thanassis Lalas», μια μοναδική έκθεση έργων τέχνης του γνωστού δημοσιογράφου και καλλιτέχνη Θανάση Λάλα η οποία, μετά την Opera Gallery στο Παρίσι, το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, θα φιλοξενείται και στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη του 2023.
Navi Oceandis
Charters
Navi Concierge
Antiparos Office
Fcbk: Navi Oceandis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ