Ταξιδια

Κεφαλονιά: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Ένα πανέµορφο νησί που συνδυάζει σµαραγδένια νερά, βουνά για πεζοπορίες, σπήλαια για εξερεύνηση

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφαλονιά: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση
Konstantina Zag / Unsplash

Κεφαλονιά: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του.

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου κι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, η Κεφαλονιά φημίζεται για τις γαλαζοπράσινες παραλίες της, τους γραφικούς οικισμούς, τα ξεχωριστά μνημεία και την... τρέλα των κατοίκων της.

Πού να κολυμπήσεις 

Σ’ αυτό το νησί βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας. Ο Μύρτος έχει γαλαζοπράσινα νερά και ψιλά, λευκά βότσαλα, με οργανωμένο και ανοργάνωτο κομμάτι – μπορείς να κάνεις και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η Αντίσαμος είναι ένας παραθαλάσσιος παράδεισος, με γαλαζοπράσινα νερά και βοτσαλωτή άμμο, ενώ αν αντέχεις την πεζοπορία μπορείς να πας περπατώντας και στην παραλία Κουτσούπα και να απολαύσεις τα σμαραγδένια νερά της.

Κοντά στο Αργοστόλι, ο όνομα και πράγμα Μακρύς Γιαλός, για όσους θέλουν κοσμικά. Δίπλα της ο Πλατύς Γιαλός, ίδιας ομορφιάς, οργανωμένη κι αυτή αλλά με λιγότερο κόσμο. Η παραλία Μέγας Λάκκος στο Ληξούρι με κόκκινη άμμο και ρηχά νερά, ιδανική για οικογενειακή κατάσταση. Στο Ληξούρι ρίξε μια βουτιά στο Ξι (για αργιλοθεραπείαμε φυσικό άργιλο που θα βρεις εκεί), αλλά και στους Πετανούς και στα Βάτσα. Τέλος, στα must η Μελισσάνη, το υπέροχο λιμνοσπήλαιο (εισιτήριο 8€) και το Σπήλαιο Δρογκαράτη (εισιτήριο 5€) με εντυπωσιακούς σταλακτίτες.

Στη Σκάλα θα βρεις μεγάλη παραλία, αμμουδερή, με ταβέρνες, μπαράκια και καφέ. Στο Φισκάρδο, στην κοσμική Έμπλυση ή στη μικρή Φώκι, που πήρε το όνομά της από τις μονάχους-μονάχους. Ακολούθησε το μονοπάτι στο κυπαρισσόδασος και βγες στο ήσυχο ∆αφνούδι. Αν θέλεις να δεις πού γυρίστηκε «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» βρες την παραλία της Αγίας Σοφίας και τα Γοργοτά – άγρια ομορφιά και είσαι σχεδόν μόνος σου!

Πού να μείνεις

Φισκάρδο: Στο μπουτίκ ξενοδοχείο Emelisse (2674041200). Στο χωριό της Αγκόνας βρίσκεται και η Villa Katoi (2821181027), με πανοραμική θέα στους κόλπους της Αγίας Κυριακής και του Μύρτου. Στο Kefalonia Grand Hotel (2671024981), ωραία επιλογή στο Αργοστόλι. Στην παραλία της Αβύθου εξαιρετική επιλογή το Leivatho Hotel (2671041340).

Πού να φας

Μη φύγεις από την Κεφαλονιά χωρίς να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά κρασιά της, με πρώτη και καλύτερη τη Ρομπόλα, τα τυριά –με τη φέτα να θεωρείται από τις καλύτερες της Ελλάδας–, τις πολλές και διάφορες πίτες, όπως την κρεατόπιτα, την μπακαλιαρόπιτα, τη χταποδόπιτα. Ανάμεσα στα οινοποιεία που είναι επισκέψιμα, σε όμορφα σημεία και προσφέρουν οινογνωσίες είναι ο Συνεταιρισμός στον κάμπο των Ομαλών, το κτήμα Gentilini κοντά στο αεροδρόμιο, του Πάνου Σαρρή στην Άβυθο, του Σκλάβου στο Ληξούρι, του Πετρακόπουλου στα γραφικά Θηράμονα, του Xαριτάτου μέσα σε μεγάλο κτήμα με παλιό αρχοντικό.

Στο Sepia Sushi (2671022011) στο Αργοστόλι θα φας το μοναδικό και φανταστικό σούσι του νησιού και γενικά ασιατικές γεύσεις από κεφαλονίτικα ψάρια που ψαρεύει ο ιδιοκτήτης καθημερινά. To εστιατόριο Mikellatos  στη Σκάλα είναι το μοναδικό fine dining με ελληνική δημιουργική κουζίνα στο νησί και μέσα δουλεύει όλη η οικογένεια Μικελάτος (2671083240). Για fine drinking από την άλλη, δηλαδή εξαιρετικά κοκτέιλς, στο Bees Κnees στο Αργοστόλι (2671028059). Αν βρίσκεσαι στη Σάμη θα πας στο all day στέκι Afrala, για πρωινό και brunch μέχρι κοκτέιλς το βράδυ (6949114090) και στο Kefallonian Beer (6946952951, 6937870663) για γευστικές δοκιμές μπίρας!

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ