Ταξιδια

Η Κέρκυρα της Κατερίνας Ντούσκα

«Ήμουν πολύ τυχερή που μπόρεσα να το γνωρίσω μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που μεγάλωσαν και ζουν εκεί»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κέρκυρα της Κατερίνας Ντούσκα

Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, Κατερίνα Ντούσκα, μιλάει για τη δική της Κέρκυρα.

Η σχέση μου με την Κέρκυρα ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια. Τη νιώθω πλέον σπίτι μου και την επισκέπτομαι δυο τρεις φορές τον χρόνο. Στην Κέρκυρα αγαπώ όλες τις εποχές, το καλοκαίρι όμως είναι το αγαπημένο μου (και ναι, ξεπερνά ακόμη και το Πάσχα!). Δεν ξέρω τι να πρωτο-χωρέσω σε μια σελίδα γι’ αυτό το νησί το οποίο είναι τεράστιο και τόσο πλούσιο σε ομορφιές, σε όλη του την έκταση. Μου έχει χαρίσει αμέτρητες ανεκτίμητες αναμνήσεις και ήμουν πολύ τυχερή που μπόρεσα να το γνωρίσω μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που μεγάλωσαν και ζουν εκεί. 

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι σίγουρα η αγαπημένη μου νησιώτικη Χώρα σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ ξεχωριστή γιατί είναι ενετικής επιρροής και συνδυάζει στοιχεία της Ελλάδας και της Ιταλίας. Τα καλοκαιρινά απογεύματα στη δύση του ήλιου, ο ουρανός πλημμυρίζει με πουλιά και χτυπούν οι καμπάνες. Είναι από τις αγαπημένες μου εικόνες.

Η Κέρκυρα της Κατερίνας Ντούσκα
Η Κέρκυρα της Κατερίνας Ντούσκα

Λατρεύω το πόσο πράσινη είναι η Κέρκυρα, πόσο πλούσια σε βλάστηση. Το Ιόνιο πάντα το αγαπούσα διότι είναι ο πατέρας μου από την Πρέβεζα και μου αρέσει που βρίσκονται τόσο  κοντά.

Το καλύτερο φαγητό που έχω δοκιμάσει ποτέ μου το έχω φάει στην Κέρκυρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσω έστω μια φορά από την Κληματαριά του κ. Μπέλου στις Μπενίτσες, την Τούλα στο Αγνί, το Salto και το Pomodoro στην παλιά πόλη και από τον Φόρο στην Παλιά Περίθεια. Λατρεύω κάθε παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο και είμαι εθισμένη στο Biancο, το τσιγαρέλλι και την παστιτσάδα.

Το φαγητό καθώς και τις παραλίες της τα ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Εκείνο το πρώτο καλοκαίρι γυρίσαμε όλες τις κρυφές παραλίες με καραβάκι και δεν μπορούσα να κρατηθώ από τη συγκίνηση και τη χαρά μου. Έχει γίνει παράδοση πλέον. Τις προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, είναι μαγεία. Επίσης, από τους βασικούς λόγους που με συνεπαίρνουν τόσο οι παραλίες της είναι η ποικιλία. Από τους αμμόλοφους (Ίσσο) και τα φλαμίνγκο (Αλυκές) της νότιας Κέρκυρας στους γήλοφους του Canal d'Amour στη βόρεια ακτή που είναι από τα πιο ιδιαίτερα υδάτινα τοπία της χώρας ολόκληρης.

Η Κέρκυρα της Κατερίνας Ντούσκα

Αγαπημένες μου είναι επίσης η Ροβινιά (έχει τύχει να παρακολουθήσω αυτοσχέδια jazz συναυλία μέσα στη σπηλιά της με πρόσβαση μέσα από το νερό!), η Κασσιόπη (τα βράχια της όσο και η παραλία της) και το ήσυχο Γιαλισκάρι στο Αγνί (στο οποίο καταλήγεις μετά από μια ολιγόλεπτη πεζοπορία).

Τα χωριά της Κέρκυρας είναι φανταστικά. Στα αγαπημένα μου είναι σίγουρα το μεσαιωνικό ερημικό χωριό της Παλιάς Περίθειας, η Κοριακιάνα, η Σκάλα και οι Κουραμάδες, όπου γίνεται το πιο γλυκό και ζεστό πανηγύρι Δεκαπενταύγουστου. 

Το φετινό καλοκαίρι στο νησί αναμένεται να είναι από τα πιο ιδιαίτερα για εμένα, καθώς θα κάνω και την πρώτη μου συναυλία εκεί μαζί με τον άνθρωπο που μου γνώρισε όλη την ομορφιά της Κέρκυρας, τον Leon of Athens, στα πλαίσια του Corfu International Festival.

* Η Κατερίνα Ντούσκα είναι τραγουδοποιός και τραγουδίστρια. Συμμετέχει στο Corfu International Festival μαζί με τον Leon of Athens στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας στις 21/7. Το υπόλοιπο καλοκαίρι θα ηχογραφεί τον νέο της δίσκο στην Αμερική και στο Λονδίνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ