Health & Fitness

Κορωνοϊός: Ο διαβήτης Τύπου 2 απειλεί ασθενείς με ήπια νόσηση

Σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2 κινδυνεύουν περισσότερο ασθενείς με κορωνοϊό ακόμα και αν είχαν ήπια νόσηση
Με σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2 κινδυνεύουν περισσότερο ασθενείς με κορωνοϊό ακόμα και αν είχαν ήπια νόσηση © Pixabay

Κορωνοϊός: Ασθενείς με ήπια νόσηση κινδυνεύουν από διαβήτη Τύπου 2. Έχουν 46% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Ασθενείς με κορωνοϊό έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη, τύπου 2, μέσα στον επόμενο χρόνο από τη νόσηση σε σχέση με όσους κατάφεραν να μη νοσήσουν καθόλου από covid.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη τα ευρήματα μεγάλης μελέτης που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη, τύπου 2, έχουν και όσοι ασθενείς είχαν ήπια νόσηση ή δεν εμφάνισαν συμπτώματα.

Τα ευρήματα στηρίζονται στα ιατρικά στοιχεία από τουλάχιστον 181.000 ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι νόσησαν το χρονικό διάστημα 1 Μαρτίου 2020 - 30 Σεπτεμβρίου 2021. Τα στοιχεία αυτά συγκρίθηκαν με τα ιατρικά δεδομένα περισσότερων από 4,1 εκατομμύριων ασθενών που δεν κόλλησαν κορωνοϊό την ίδια περίοδο. Όλα τα ιατρικά στοιχεία προέρχονται από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό «Department of Veterans Affairs», που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι όσοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, έχουν 46% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, Τύπου 2 μέσα σε έναν χρόνο από τη νόσηση. Η ιατρική έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Diabetes & Endocrinology».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ