- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Τίτλοι τέλους» για το εμβόλιο της CureVac κατά του Covid-19
Τέλος και στην παραγγελία 405 εκατ. δόσεων από την Κομισιόν
Η γερμανική Curevac ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοιού.
Το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο CureVac ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη του εμβολίου του κατά της Covid-19, που είχε δημιουργήσει αρχικά πολλές ελπίδες αλλά η αποτελεσματικότητα του οποίου αποδείχθηκε απογοητευτική.
Η εταιρία που ειδικεύεται στο αγγελιοφόρο RNA «θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19 στη δεύτερη γενιά» για το οποίο εργάζεται από κοινού με τη βρετανική GSK και ως εκ τούτου θα αποσύρει" το παρόν εμβόλιο από την τρέχουσα διαδικασία εξέτασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).
Από τον Φεβρουάριο του 2021, η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA εξετάζει τα δεδομένα του συγκεκριμένου εμβολίου, στο πλαίσιο μιας κυλιόμενης αξιολόγησης, κατά την οποία η εταιρεία υποβάλλει δεδομένα καθώς αυτά γίνονται διαθέσιμα προκειμένου να επιταχυνθεί η αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης αίτησης άδειας κυκλοφορίας.
Το γεγονός αυτό «βάζει τέλος» στη συμφωνία προ-παραγγελιών 405 εκατ. δόσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρινίζει η εταιρία, που συνεχίζει ωστόσο τις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς.
«Η παγκόσμια μάχη κατά της Covid-19 συνεχίζεται και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε σε αυτήν αποφασιστικά με ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, αλλά οι απαιτήσεις για μια αποτελεσματική μάχη κατά του ιού και των παραλλαγών που εμφανίζονται έχουν αλλάξει», εξήγησε ο Φραντς-Βέρνερ Χάας, διευθύνων σύμβουλος της CureVac, σε μια ανακοίνωση.
Το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου τα οριστικά αποτελέσματα της κλινικής μελέτης του μεγάλης κλίμακας που έδειχναν αποτελεσματικότητα μόνο 48%, ένα ποσοστό πολύ πιο κάτω από εκείνο των άλλων εμβολίων mRNA της συμμαχίας Pfizer/BioNTech και της Moderna.
Η CureVac και η GSK θέλουν να ξεκινήσουν «τους προσεχείς μήνες» την κλινική έρευνα για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς, που λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις παραλλαγές, για μια ομολογοποίηση "στη διάρκεια του 2022". Μια έγκριση για το πρώτο εμβόλιο δεν θα ήταν επίσης δυνατή "παρά το νωρίτερο στο δεύτερο τρίμηνο" του επόμενου έτους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
«Χαιρετίζουμε το γεγονός πως η CureVac επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο υποσχόμενο εμβόλιο δεύτερης γενιάς», το CV2CoV, για το οποίο οι πρώτες έρευνες δείχνουν μια σαφή βελτίωση σε σχέση με το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το CVnCoV, δηλώνει ο Ρίνο Ραπουόλι, επιστημονικός διευθυντής της GSK.
Η εταιρία βιοτεχνολογίας, που ιδρύθηκε το 2000 από τον ερευνητή Ίνγκμαρ Χερ, έναν πρωτοπόρο στην έρευνα για το αγγγελιοφόρο RNA, ήταν μεταξύ των πρώτων που ξεκίνησε την κούρσα των εμβολίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.