Wine & Spirits

Τα Βοροινά ξανά στην Αθήνα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338115-703235.jpg

Η Βόρεια Ελλάδα είναι από τις πιο πλούσιες και δραστήριες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Τα κρασιά που βγάζει αυτή η γη, θεωρούνται από τα καλύτερα της επικράτειας. Αυτές οι ποικιλίες, κατεβαίνουν για ακόμα μία φορά στην Αθήνα με τα Βοροινά, τη διάσημη πια και πολύ σημαντική εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται από την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Φέτος τα Βοροινά θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Εκείνη τη μέρα όλοι όσοι ασχολούνται με το κρασί, επαγγελματίες ή απλά λάτρεις του οίνου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή, επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα βορινά αμπελοτόπια, όπως και μια σημαντική ποικιλία αποσταγμάτων.

Κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά, κρασιά ξηρά, ημίξηρα, ημίγλυκα, ημιαφρώδη, αφρώδη και γλυκά, κρασιά από τη φετινή σοδειά αλλά και παλαιωμένα ή πειραματικά, όλα στη διάθεσή μας. Πίσω από κάθε φιάλη θα βρίσκονται όπως πάντα και οι ίδιοι οι παραγωγοί για να λύσουν τυχόν απορίες ή να αρχίσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Το καλό κρασί έχει και τα κατάλληλα συνοδευτικά. Για αυτό και τα Βοροινά συνοδεύονται από τρεις παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι μια παρουσίαση του προγράμματος “Wine in Moderation-art de Vivre” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Esperides” του ξενοδοχείου Hilton στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 13.00. Τότε, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με αφορμή την ένταξή της στο πρόγραμμα, θα ενημερώσει το κοινό για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με ένα σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Η δεύτερη εκδήλωση, πραγματοποιείται και πάλι την ημέρα των Βοροινών, στις 30 Ιανουαρίου και γίνεται και πάλι στο Hilton. Είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων, που υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Όσοι παρευρεθείτε, θα παρακολουθήσετε την εξέλιξη του διαγωνισμού σε ένα σκηνικό, φτιαγμένο έτσι ώστε να μιμείται τον χώρο ενός εστιατορίου.

Η τρίτη εκδήλωση –και ίσως αυτή που περιμένουν οι περισσότεροι από εμάς- είναι οι Βοροινές Περιηγήσεις στην πόλη. Τις μέρες που μας χωρίζουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Σεμινάρια, masterclasses, wine pairings και ατέλειωτες γευστικές δοκιμές μας προετοιμάζουν για την κορύφωση της οινικής αυτής γιορτής που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου. Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. Διαλέξτε το δικό σας δρόμο του κρασιού (κάνοντας κράτηση όπου είναι απαραίτητο). Ποιος ξέρει που θα σας βγάλει;

Ώρες λειτουργίας:

12.00-17.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: Δωρεάν με προεγγραφή στο www.voroina.gr)

17.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 8 ευρώ |Με προεγγραφή στο www.voroina.gr 5 ευρώ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ