- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
O Βασίλης Παπαρούνας υποδέχεται στα Ζαγοροχώρια τον διακεκριμένο Γάλλο chef του εστιατορίου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και προσωπικό chef του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, François Mitterrand, Dominique Perrot.
Οι δυο λάτρεις των αυθεντικών γεύσεων και της καλής κουζίνας προσφέρουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στις αρχές καλοκαιριού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναζητώντας και συλλέγοντας μαζί με το κοινό στα πανέμορφα δάση του Ζαγορίου άγρια μανιτάρια, σπαράγγια, άγρια σκόρδα, νεροκάρδαμο, κεράσια, βύσσινα, αγριοφράουλες και όποια άλλη άγρια τροφή προσφέρει η φύση της Ηπείρου στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Τις μοναδικές γνώσεις που κατέχει βιωματικά προσφέρεται να μεταδώσει στους παριστάμενους ο Βασίλης Παπαρούνας στον τόπο που μεγάλωσε.
Αυτές κυρίως θα είναι οι πρώτες ύλες που θα «συναντηθούν» με τον Γάλλο chef, εκεί που συμφωνούν δύο σπουδαίες κουζίνες του κόσμου, η ελληνική και η γαλλική. Στις καλές και φυσικές πρώτες ύλες, που υπάρχουν άφθονες στη χώρα μας.
Dominique Perrot
Αν αυτή η εμπειρία δεν είναι ήδη αρκετή για τους λάτρεις της γαστρονομίας, προσθέστε και την in situ mini τυροκόμηση από τους ίδιους, που θα μπορείτε να παρακολουθήσετε, και με τα προϊόντα της οποίας θα φτιάξουν για εσάς γαλλικές και ζαγορίσιες, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές αποτελώντας έτσι την πρώτη «ζαγορίσια boulangerie», όπως λένε γελώντας για τη μαγειρική τους συνάντηση!
Βασίλης Παπαρούνας
Το «μαγερειό» για όλα αυτά προσφέρει ο ξενώνας «Ανέμη», στα Κάτω Πεδινά, σε μία υπέροχη open space κουζίνα. Όπως λέει και το σύνθημα, Ελλάς - Γαλλία συμμαχία (και στο καλό φαγητό).
Πληροφορίες - κρατήσεις στο www.anemi-zagori.gr και στο 26530 72003.
Περισσότερα για την «Ανέμη» εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.