- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάθε που μπαίνει η άνοιξη εμείς ξεχνιόμαστε σε ό,τι αυλή έχει απομείνει σε αυτήν την πόλη. Και είναι ωραία. Αλλά όλα γίνονται ακόμα ωραιότερα όταν μέσα σε όλη αυτή την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα σου κερνάνε το ποτό σου.
Το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka σβήνει τρία κεράκια στην τούρτα του και το ρίχνει στο κρασί! Έτσι, με κάθε γεύμα σου χαρίζει μία φιάλη «5 Αισθήσεις» (λευκό ή κόκκινο), από το κτήμα Λαντίδη, για να συνοδέψεις τα πιάτα σου. Και τι πιάτα! Δεν πάει πολύς καιρός που το Safka ετοίμασε και το καινούργιο ανοιξιάτικο μενού του προσθέτοντας πολλά νέα, ωραία και νόστιμα.
Αναφέρουμε ενδεικτικά, κάποια από αυτά που μας κέντρισαν την προσοχή: ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστό τάρανδο, αγγούρι και καρότο τουρσί, βινεγκρέτ κόκκινων βατόμουρων και τραγανή βύνη, σπιτικά καπνισμένος σολομός με παντζαρόφυλλα, σπανάκι, καρότο και σάλτσα με ρέγγα και ξινήθρα, smörrebröd με μαριναρισμένο γαύρο, αρωματική πατατοσαλάτα, μπρικ και σάλτσα νεροκάρδαμου, γκανάζ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, μπισκότο βανίλιας και παγωτό γιαούρτι.
Διάλεξε ότι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου και πιες ωραία κερασμένα κρασιά στην πανέμορφη, μίνιμαλ, δροσερή αυλή του.
*Η προσφορά ισχύει για όλο το Μάιο, μόνο με κράτηση και με αναφορά της προσφοράς. Ελάχιστη κατανάλωση €60/2 άτομα.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τα πρώτα κρύα, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού
Θεατρική έξοδος με ποτό, φαγητό ή γλυκό; Αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα
SOUL Street Coffee στο Περιστέρι: Γνώρισε τα χαρμάνια Dimello AMERICA και AFRICA και ανακάλυψε τον καφέ που σου ταιριάζει.
Στο Περιστέρι, το Bumblin Athens συνδυάζει μια καταπράσινη αυλή, καφέ, λαχταριστές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ, σε ένα νέο στέκι με χαλαρή διάθεση και μουσική που σε κρατά μέχρι αργά
Από τα αφράτα pancakes μέχρι τα λαχταριστά burgers και τα cocktails
Ζουμερά κρεατικά, χορταστικές σκεπαστές και παραδοσιακές γεύσεις στο Περιστέρι
Νέες γαστρονομικές προτάσεις, φθινοπωρινά ροφήματα και δραστηριότητες για παιδιά
Ο ιδιοκτήτης της ο Πόλυς είναι ο χασάπης, ο ψήστης και ο μάγειρας μαζί
Ποιος λέει ότι τα υγιεινά σνακ (πρέπει να) είναι βαρετά ή άνοστα;
Το σύγχρονο καφενείο της πλατείας Μεσολογγίου που σε κρατάει από τον καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί
Δύο αδέλφια από τη Βαυαρία, ο Cedric και ο Christopher von Halem φέρνουν το ψωμί της πατρίδας τους στην Αθήνα
Τι είναι αυτές οι ουσίες και σε τι διαφέρουν από την κοινή ζάχαρη
Η πιο... off-broadway πλατεία στη Γούβα Παγκρατίου απέκτησε ξαφνικά ζωή
Μια νέα τάση από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, τα Michelin Bib Gourmant σου πάνε πολύ!
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.