- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κάθε που μπαίνει η άνοιξη εμείς ξεχνιόμαστε σε ό,τι αυλή έχει απομείνει σε αυτήν την πόλη. Και είναι ωραία. Αλλά όλα γίνονται ακόμα ωραιότερα όταν μέσα σε όλη αυτή την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα σου κερνάνε το ποτό σου.
Το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka σβήνει τρία κεράκια στην τούρτα του και το ρίχνει στο κρασί! Έτσι, με κάθε γεύμα σου χαρίζει μία φιάλη «5 Αισθήσεις» (λευκό ή κόκκινο), από το κτήμα Λαντίδη, για να συνοδέψεις τα πιάτα σου. Και τι πιάτα! Δεν πάει πολύς καιρός που το Safka ετοίμασε και το καινούργιο ανοιξιάτικο μενού του προσθέτοντας πολλά νέα, ωραία και νόστιμα.
Αναφέρουμε ενδεικτικά, κάποια από αυτά που μας κέντρισαν την προσοχή: ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστό τάρανδο, αγγούρι και καρότο τουρσί, βινεγκρέτ κόκκινων βατόμουρων και τραγανή βύνη, σπιτικά καπνισμένος σολομός με παντζαρόφυλλα, σπανάκι, καρότο και σάλτσα με ρέγγα και ξινήθρα, smörrebröd με μαριναρισμένο γαύρο, αρωματική πατατοσαλάτα, μπρικ και σάλτσα νεροκάρδαμου, γκανάζ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, μπισκότο βανίλιας και παγωτό γιαούρτι.
Διάλεξε ότι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου και πιες ωραία κερασμένα κρασιά στην πανέμορφη, μίνιμαλ, δροσερή αυλή του.
*Η προσφορά ισχύει για όλο το Μάιο, μόνο με κράτηση και με αναφορά της προσφοράς. Ελάχιστη κατανάλωση €60/2 άτομα.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.