- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Διπλή ελληνική κορυφή στο TasteAtlas: Γραβιέρα Νάξου και ντάκος στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Διπλή ελληνική κορυφή στο TasteAtlas: Γραβιέρα Νάξου και ντάκος στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως
Διπλή διάκριση για τη γαστρονομία της Ελλάδας κατέγραψε το TasteAtlas για την περίοδο 2025/26, καθώς η Γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο και ο ντάκος Καλύτερη Σαλάτα στον Κόσμο.
Σύμφωνα με το TasteAtlas, η Γραβιέρα Νάξου κατέκτησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη τυριών. Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων, που παράγεται στη Νάξο από τις αρχές του 20ού αιώνα και παρασκευάζεται κυρίως από τοπικό αγελαδινό γάλα, με μικρές προσθήκες πρόβειου ή κατσικίσιου. Ωριμάζει παραδοσιακά για αρκετούς μήνες και χαρακτηρίζεται από συμπαγή υφή και ήπια, ισορροπημένη γεύση.
Η κατάταξη βασίστηκε σε επαληθευμένες αξιολογήσεις χρηστών που έχουν δοκιμάσει το προϊόν, με χρήση αλγορίθμων που αποκλείουν ψεύτικη δραστηριότητα και συντονισμένες ψηφοφορίες.
Παράλληλα, ο ντάκος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία σαλάτας για το 2025/26. Η παραδοσιακή κρητική σαλάτα συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη μέση βαθμολογία, 4,335, ύστερα από περισσότερες από 590.000 έγκυρες αξιολογήσεις. Όπως αναφέρει το TasteAtlas, οι ψήφοι προέρχονται αποκλειστικά από χρήστες που έχουν δοκιμάσει το πιάτο, ενώ η τελική κατάταξη προκύπτει χωρίς επιτροπές ή ειδικές κριτικές, μόνο μέσω φιλτραρισμένων δεδομένων χρηστών.
Οι δύο διακρίσεις επιβεβαιώνουν την ισχυρή παρουσία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας στις διεθνείς γαστρονομικές κατατάξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.