Η Μαρία Τζίτζη είναι χημικός με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος, έχει δικό της εργαστήριο και παρέχει συμβουλές σε οινοποιητικές μονάδες, είναι καθηγήτρια οινολογίας και συνεργάζεται με τη σχολή Le Monde ως υπεύθυνη σε θέματα οίνου. Μέλος εδώ και πολλά χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, αλλά και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων. Ειδική γευσιγνώστρια, με πάνω από 45 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού σε ολόκληρο τον κόσμο είτε ως κριτής είτε ως μέλος της επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, αρθρογραφεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ, αλλά δεν σταματάει εδώ.
Έχει γράψει το επαγγελματικό βιβλίο «Στοιχεία οινολογίας - Η τέχνη του οινοχόου» αλλά η πένα της ρέει ασταμάτητα και έχει συγγράψει και δύο μυθιστορήματα τα «Σκοτεινό κελλάρι» και «Σαν κρασί» τα οποία έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (3ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα), ενώ το «Σκοτεινό κελλάρι» έχει τιμηθεί και με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του στο διεθνή διαγωνισμό Βιβλίων γαστρονομίας Gourmand Awards. Μόλις πριν λίγες μέρες η Μαρία, μια νέα γοητευτική γυναίκα που θες για ώρες να μιλάς μαζί της (και όχι μόνο για κρασί), κατέκτησε, αυτή, μια Ελληνίδα και μάλιστα γυναίκα, μια πολύ σημαντική διάκριση από την Ένωση Γάλλων Οινολόγων. Πρόκειται για το «Chevalier dans l’ordre du Merite Agricole», με δυο λόγια χρίστηκε ιππότης της… αγροτιάς, μια βράβευση που λίγοι και πολύ σημαντικοί κατακτούν στον κόσμο, μια αναγνώριση για το ήθος, την προσφορά και την αγαστή συνεργασία με τους Γάλλους σε θέματα οίνου. Πάντα τέτοια, και εις ανώτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.