- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Ημερολόγιο των Σεφ»: διάσημοι σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν στο Ark
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
To Ark παρουσιάζει το «Ημερολόγιο των Σεφ» με πρώτο καλεσμένο τον Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου
Οι συναντήσεις των σεφ όταν συμβαίνουν σε ένα εστιατόριο είναι νόστιμες κι ενδιαφέρουσες πολύ. Όχι μόνο γιατί «τέσσερα χέρια μαγειρεύουν καλύτερα από δύο», αλλά και γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μαγειρικό ταλέντο ανθρώπων από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τέτοια είναι και η περίπτωση του «Ημερολόγιο των Σεφ» που σηκώνει αυλαία στο εστιατόριο Ark στις 31 Οκτωβρίου.
«Ημερολόγιο των Σεφ»: πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης
Στο «Ημερολόγιο των Σεφ» ο διάσημος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται στην κουζίνα του γνωστούς και ταλαντούχους σεφ από όλη την Ελλάδα και συνυπογράφει το μενού μαζί τους. Ο πρώτος καλεσμένος την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου είναι ο Γρηγόρης Χέλμης από το εστιατόριο Mezen στον Βόλο. Ο αγαπημένος σεφ, ο οποίος ανέδειξε την κουλτούρα του τσίπουρου, είναι γνωστός για την ιδιαίτερη προσέγγισή του στις θαλασσινές γεύσεις και φημίζεται για την ικανότητά του να δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά και δημιουργική ένταση, τα οποία διατηρούν αυθεντικότητα και ελληνική παράδοση.
Στις 31 Οκτωβρίου οι δύο σεφ μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Ark – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού έξι σταδίων. Το μενού αυτό θα βασίζεται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και θα απογειώσει τις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας, σε συνδυασμό με την προσέγγιση του εστιατορίου Ark, που παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη φιλοσοφία της ελληνικότητας. Και όλα αυτά, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του κόλπου των Αστεριών, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο Γρηγόρη Χέλμη και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ
Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:
- 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
- 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
- 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
- 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: www.ark-glyfada.gr & 2108948882
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.