- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Montée Authentic Pastries, το νέο pastry shop με τα τέλεια κι υγιεινά γλυκά
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Το «Montée Authentic Pastries» που μόλις άνοιξε στη Νέα Πεντέλη έχει υγιεινά γλυκά, εκτός από καταπληκτικά
Την ημέρα που έκανε επίσημα εγκαίνια το «Montée Authentic Pastries» στη Νέα Πεντέλη, δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω, εκτός που η Νέα Πεντέλη μου φαίνεται στην άκρη του κόσμου, έτυχε και κάτι αποπροσανατολιστικό, οπότε το έχασα το εβέντ. Μετά, όταν διάβασα το Δελτίο Τύπου, θυμήθηκα ότι έχω δοκιμάσει τα γλυκά τους γιατί, δε θα το πιστέψετε (ή σκασίλα σας) αλλά έχω πάει στο «Montée Authentic Pastries», στο ορίτζιναλ, το αρχικό στην Αλίαρτο της Βοιωτίας! Θα ρωτήσει κανείς, πώς γίνεται να πήγα στην Αλίαρτο αλλά να μου φάνηκε μακρινή η Νέα Πεντέλη; Μα στην Αλίαρτο πήγα τυχαία, για άλλη υπόθεση, περάσαμε έξω από ένα πολύ όμορφο ζαχαροπλαστείο, κάποιος είπε «ας δοκιμάσουμε κανένα γλυκό», κι έτσι έφαγα το σούπερ Μπανόφι, σουπερ-ότερο από όλα τα Μπανόφι(α) που έχω φάει ως τώρα. Η αναλογία της καραμέλας με την μπανάνα και την κρέμα ήταν τέεεεελεια, κι επειδή η φίλη μου πήρε Λέμον Πάι, κι επειδή δοκιμάσαμε η μία το γλυκό της άλλης, υπογράφω για τη Λέμον Πάι ότι είναι λεμονάτη και αριστουργηματική.
Montée Authentic Pastries, το νέο pastry shop στη Νέα Πεντέλη
Παράλληλα, τα γλυκά αυτά είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, από μικρούς παραγωγούς, χωρίς χημικά πρόσθετα, στο χέρι ένα-ένα, και…. Νταν-νταν-νταν…. Με ελάχιστη ζάχαρη και βούτυρο! Δηλαδή, πιο γκανιάν (σε γλυκό) δεν υπάρχει…
Τα «Montée Authentic Pastries», από την Αλίαρτο μέχρι και τη Νέα Πεντέλη, τα έχουν τρεις φίλοι, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο ξάδερφός του, ο γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής επίσης Γιώργος Γιακουμάκης και ο Λάμπρος Ζαρκαδούλιας. Οι τρεις φίλοι ήθελαν να συνδυάσουν «γαλλική patisserie με υγιεινό twist» κι έψαξαν πολύ για τα κατάλληλα υλικά – το γάλα των γλυκών τους το προμηθεύονται 100% από τις ζεν αγελάδες της Μονής Μακρυνιώτισσας Βοιωτίας, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια έρχονται από οικογενειακά κτήματα στην Κρήτη. Η μαστίχα είναι υψηλής ποιότητας Χιώτικη, όλα τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής είναι ΠΟΠ, αγνά, αθώα και ευωδιαστά. Τα γλυκά παρασκευάζονται στο εργαστήριο των δύο φίλων στην Αλίαρτο και πρέπει να τα δοκιμάσετε για να καταλάβετε την υπεροχή τους.
Η διακόσμηση και στα δύο «Montée» είναι μίνιμαλ, απλή, με ίσιες γραμμές, γκρίζο μάρμαρο και γυαλί – θυμάμαι το κατάστημα της Αλιάρτου, κι από ό,τι είδα στις φωτογραφίες, έτσι είναι και της Νέας Πεντέλης. Η οποία είναι μεν μακριά, δεν είναι δε τόσο μακριά όταν θέλεις να δοκιμάσεις ένα σπέσιαλ γλυκό που είναι καλό για την υγεία σου, στο καπάκι. Και σίγουρα η Νέα Πεντέλη είναι πιο κοντά στην Αθήνα από την Αλίαρτο (που όμως είναι πολύ όμορφο μέρος…).
«Montée Authentic Pastries», 28ηςΟκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 6134093/ Αλιάρτος, 2268023621
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.