- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Jamie Oliver (30λεπτα γεύματα και τα λοιπά και τα λοιπά) έφη ότι το τέλειο τοστ φτιάχνεται στο τηγάνι και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο θες για να καθαρίσεις μια πατάτα, λίγο λιγότερο απ’ το να βράσεις ένα αυγό. Καλή επιτυχία.
1. Χρησιμοποίησε προζύμι. Μένει φρέσκο μια βδομάδα και μετά μπορείς να το ψήσεις και να φτιάξεις μπρουσκέτες. Βάλε μια φέτα σε ένα καυτό, αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
2. Μόλις το ψήσεις απ’ τη μία πλευρά, γύρνα το απ’ την άλλη και βάλε κάτι βαρύ πάνω, σαν ένα γυάλινο μπουκάλι κέτσαπ, για να γίνει όσο πιο crunchy γίνεται.
3. Το βγάζεις και αλείφεις κατευθείαν το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, για να μην «πληγώσει» το τοστ σου.
Αν θες βάζεις μαρμελάδα ή ζαμπόν-τυρί ή αυγό ή ό,τι άλλο έχεις στο ψυγείο. Το πιο σάπιο υπέροχο τοστ που έχω φτιάξει εγώ ήταν 3 το πρωί με τηγανιτό αυγό, σαλάμι, μορταδέλα, διπλό τυρί και κέτσαπ. Φτιάξ’ το. Θα το τρως και θα με σκέφτεσαι με αγάπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.