Θεματα

Φτιάξε τοστ like a boss

Ο Jamie Oliver το κάνει στο τηγάνι

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85117-171772.jpg

Ο Jamie Oliver (30λεπτα γεύματα και τα λοιπά και τα λοιπά) έφη ότι το τέλειο τοστ φτιάχνεται στο τηγάνι και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο θες για να καθαρίσεις μια πατάτα, λίγο λιγότερο απ’ το να βράσεις ένα αυγό. Καλή επιτυχία.

image

1. Χρησιμοποίησε προζύμι. Μένει φρέσκο μια βδομάδα και μετά μπορείς να το ψήσεις και να φτιάξεις μπρουσκέτες. Βάλε μια φέτα σε ένα καυτό, αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

image

2. Μόλις το ψήσεις απ’ τη μία πλευρά, γύρνα το απ’ την άλλη και βάλε κάτι βαρύ πάνω, σαν ένα γυάλινο μπουκάλι κέτσαπ, για να γίνει όσο πιο crunchy γίνεται.

image

3. Το βγάζεις και αλείφεις κατευθείαν το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, για να μην «πληγώσει» το τοστ σου.

Αν θες βάζεις μαρμελάδα ή ζαμπόν-τυρί ή αυγό ή ό,τι άλλο έχεις στο ψυγείο. Το πιο σάπιο υπέροχο τοστ που έχω φτιάξει εγώ ήταν 3 το πρωί με τηγανιτό αυγό, σαλάμι, μορταδέλα, διπλό τυρί και κέτσαπ. Φτιάξ’ το. Θα το τρως και θα με σκέφτεσαι με αγάπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ