Θεματα

Μια μοναδική βραδιά, δύο εξαιρετικοί σεφ στην κουζίνα της Σπονδής

Αφιερωμένη εξαιρετικά στους λάτρεις της γαστρονομίας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπονδή

Σπονδή: 4 hands dinner από τους σεφ Γιώργο Κατάρα και Arnaud Bignon στις 10 Οκτωβρίου

Η Σπονδή είναι το εστιατόριο-τοπόσημο της υψηλής γαστρονομίας σε αυτή την πόλη. Ξεκίνησε να δέχεται (μαγεμένους) επισκέπτες στη κομψή σάλα της το 2002 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να βραβεύεται με αστέρια Michelin. Και όχι άδικα… Πολλές από τις τεχνοτροπίες ή τις ιδέες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες στις κουζίνες της fine αθηναϊκής εστίασης, ξεκίνησαν εδώ, σε αυτό το θρυλικό εστιατόριο του Παγκρατίου.

Arnaud Bignon
Arnaud Bignon

Η Σπονδή έχει προσφέρει όσο λίγα εστιατόρια στη γαστρονομία της Αθήνας και στο foodie κοινό της, και συνεχίζει να το κάνει όχι μόνο μέσα από το σταθερό a la carte μενού της, αλλά και μέσα από πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις που διοργανώνει κατά καιρούς. Μία τέτοια νόστιμη έκπληξη θα συμβεί και αυτή την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, όταν ο σεφ της Σπονδής Arnaud Bignon θα υποδεχτεί στην κουζίνα του τον σεφ Γιώργο Κατάρα που πριν λίγο καιρό κατέκτησε αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Vanderveen στο Άμστερνταμ.

Ο Γιώργος Κατάρας υπήρξε σεφ του Hytra Restaurant & Bar και sous chef στο RIJKS του Άμστερνταμ (βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin), ενώ έχει επίσης θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef (όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.α.), και έχει κάνει το πέρασμά του από κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης όπως το περιλάλητο, και βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Geranium της Κοπεγχάγης.

Γιώργος Κατάρας
Γιώργος Κατάρας

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, λοιπόν, ο ταλαντούχος σεφ θα μαγειρέψει μαζί με τον επίσης σπουδαίο σεφ της Σπονδής Arnaud Bignon, οπότε αναμένονται γαστρονομικά μεγαλεία! Οι δυο τους θα συνδυάσουν τις τάσεις και τις επιρροές του καθενός για να παρουσιάσουν ένα «συλλεκτικό» μενού 8 σταδίων και πολλών εκπλήξεων, δίνοντας έμφαση στα κορυφαίας ποιότητας υλικά της εποχής και στον συνδυασμό των σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Η τιμή είναι 130€/ άτομο, τιμή που τη λες και value for money μια και όσοι παρευρεθούν σε αυτό το μοναδικό δείπνο είναι σίγουρο πως θα ζήσουν μία βραδιά αυθεντικής υψηλής γαστρονομίας. Ακολουθεί αναλυτικά το μενού:

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021, www.spondi.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ