Θεματα

Palatine Bar Athens: το νέο στέκι του κέντρου για cocktails και λαχταριστά pretzel

Θα το ανακαλύψεις στην οδό Αξαρλιάν

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Palatine Bar Athens

Palatine Bar Athens: ένα ολοκαίνουργιο cocktail bar στο Σύνταγμα

Άνοιξε πριν μόλις ένα μήνα στο μικρό, χαριτωμένο στενάκι της οδού Αξαρλιάν, μία ανάσα μακριά από την Ερμού. Το Palatine είναι ένα λιλιπούτειο cocktail bar, αλλά πολύ cozy και σε κερδίσει αμέσως με την προσοχή που έχει δώσει ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες – οι εμπνευσμένοι από την Αναγέννηση τοίχοι, τα κρυστάλλινα φωτιστικά ή τα βελούδινα σκαμπό είναι μερικές μόνο από αυτές.

Palatine Bar Athens

Μη σε ξεγελά το μικρό του μέγεθος. Στην πραγματικότητα, το Palatine κρύβει στα ράφια του μία εντυπωσιακή κάβα ποτών, ενώ στην μπάρα του ετοιμάζει φοβερά signature cocktails, που πολλά από αυτά έχουν ως βάση το premium ρούμι Diplomatico. Κι αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις από την πλούσια cocktail list το cocktail που ταιριάζει σε εσένα, απλώς ζήτα τη βοήθεια του bartender Γιάννη Ζάλερ. Ο Γιάννης έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα cocktails, σκέφτεται συνεχώς νέους συνδυασμούς υλικών, και φτιάχνει ο ίδιος τα σιρόπια και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του. Με άλλα λόγια, είναι ο άνθρωπος που θα φτιάξει το cocktail των ονείρων σου.

Palatine Bar Athens
Palatine Bar Athens

Το Palatine πήρε το όνομά του από την κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα από την αγγλική ονομασία της βαυαρικής φυλής που εφηύρε τα λαχταριστά πρέτσελ, εκείνα τα ζεστά ψωμάκια που σερβίρονται με χοντρό αλάτι και μοσχομυρίζουν! Έτσι, για να συνοδέψεις το cocktail ή την μπίρα σου, στο Palatine θα βρεις τα original γερμανικά πρέτσελ, αλλά και νόστιμα πλατό, brioche ή hot dog, όλα βασισμένα σε βαυαρικές πρώτες ύλες και συνταγές.

Palatine Bar Athens

Ναι, το Palatine είναι ένα cocktail bar που σίγουρα θα μονοπωλήσει τις νύχτες μας. Αλλά όχι μόνο… Ανοίγει από το πρωί σερβίροντας υπέροχο καφέ στα τραπεζάκια του μικρού, ήσυχου πεζόδρομου, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ένα χαλαρό ραντεβού ή για μία στάση ανάμεσα στα ψώνια της Ερμού. Η καρδιά του πάντως χτυπάει τα βράδια, όταν μπορείς να απολαύσεις μία σπάνια ετικέτα ουίσκι ή ένα πραγματικά συγκλονιστικό cocktail ακούγοντας soul, funk και rock μουσικές… Τι καλύτερο;

Palatine Bar Athens

Αθανασίου Αξαρλιάν 2, Σύνταγμα, 2103246957, www.palatinebarathens.com, Fb: Palatine Cocktail Bar, Instagram: @palatine_cocktail_bar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ