- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition, η ανανεωμένη έκθεση τροφίμων επιστρέφει στο Mec Παιανίας
Από το Σάββατο 4 έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει από το Σάββατο 4 έως την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στο Mec Παιανίας, με παραγωγούς που συμμετέχουν αποκλειστικά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ κι ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων
Από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στη χώρα μας, υποδέχεται στο MEC Παιανίας πλήθος παραγωγών artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες.
Οι εκθέτες της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Ήδη επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τους εκθέτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Ξενοδοχειακοί όμιλοι όπως Mitsis Hotels, Hotel Brain, Atlantica Hotes, Tor Hotel Group κ.α. έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ενώ εταιρείες όπως οι Υπεραγορές Σκλαβενίτη, MARKET-IN, Ok Any Time Market, Metro Cash& Carry, Mavrikos Imports, Grecki Market, Emporio Egnatia, P&P Prokopiou και άλλοι, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή.
Μάλιστα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr, οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.
Στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση. Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα είναι το τρίπτυχο, στο οποίο στηρίζεται το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.
Θεωρία και Πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις τάσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο της γαστρονομίας. Παράλληλα, η αγαπημένη εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από απολαυστικές τοπικές συνταγές, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια. Κεντρική παρουσιάστρια των εκδηλώσεων η Εύα Παρακεντάκη.
Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως εκθέτες σε ειδικό section, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.
Τέλος, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς Premium προϊόντων. Περισσότερες πληροφορίες στο www.expotrof.gr.
Με τη σφραγίδα της RM International
Τη διοργάνωση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition αναλαμβάνει η RM International. Με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.
Info
9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 – The Greek Fine Food Exhibition
04-06 Φεβρουαρίου 2023
Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας
www.expotrof.gr
Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.