Θεματα

Around the table - το νέο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός

Μια Zero Food Waste γαστρονομική εμπειρία από τη Mastercard

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Around the table

Around the table: μάθε τα πάντα για το νέο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard που μας ενώνει όλους γύρω από ένα τραπέζι

Αν κάτι μας έλειψε κατά τη διάρκεια των lockdowns, αυτό είναι το να μαζευόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να μοιραζόμαστε ένα νόστιμο γεύμα, ενώ παράλληλα συζητάμε για την καθημερινότητά μας – και όχι μόνο. Τον τελευταίο καιρό, είναι αρκετά πιθανό να αναφερθεί και να συζητηθεί η φράση “Food Waste”, καθώς η τεράστια σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης.

Εμπνευσμένη λοιπόν, από τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, η Mastercard λανσάρει, αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών της, το “Around the table”, το νέο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός, το οποίο θα «τρέχει» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για τους επόμενους δύο μήνες, κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής θα μοιραστούν μαζί μας τη φιλοσοφία της βιώσιμης γαστρονομίας μέσα από αποκλειστικά μενού και εμπειρίες. Πώς θα σου φαινόταν για παράδειγμα να δοκιμάσεις ειδικά σχεδιασμένα μενού από γνωστούς σεφ σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας;

Around the table

Η διαδικασία είναι απλή: αν είσαι κάτοχος κάρτας Mastercard αρκεί να μπεις στο priceless.com/aroundthetable και να κάνεις κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σου. Εκεί, θα δοκιμάσεις μοναδικά Zero Food Waste μενού, σχεδιασμένα αποκλειστικά και μόνο για το Around the table! Και το νόστιμο ταξίδι σου στη βιώσιμη γαστρονομία δεν σταματά εδώ…

Στην ίδια πλατφόρμα θα βρεις μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων physical ή digital γαστρονομικών εμπειριών, πάντα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και το Zero Food Waste. Ας πούμε, στο hot bar restaurant Line Athens μπορείς να γνωρίσεις τα Why-Ins («κρασιά» από φρούτα), ενώ αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει η περιβόητη φράση “Farm to Table” στην πράξη μπορείς να επισκεφθείς μια φάρμα με βιολογικά προϊόντα και να συμμετάσχεις στη συγκομιδή τους!

Κι αν προτιμάς τις digital εμπειρίες, θα παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου μοναδικά master classes και πρακτικά tips γύρω από την ευρύτερη φιλοσοφία του Zero Food Waste στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, την οινογνωσία και γενικότερα στις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, στο priceless.com/aroundthetable θα βρεις συνταγές για zero waste cocktails στο σπίτι σε ένα master class video από τους Barflies και θα μάθεις τον τρόπο να δημιουργείς zero waste επιδόρπια από τον master του είδους, Στέλιο Παρλιάρο!

Around the table

To Around the table είναι μια τέλεια ευκαιρία να κάτσουμε πάλι γύρω από το ίδιο τραπέζι (συνήθεια που έχουμε αρχίσει να θυμόμαστε ξανά μετά τα τελευταία δύο χρόνια), αλλά και μία ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι, το κομμάτι του zero food waste: θα εμπνευστούμε από τα μενού των εστιατορίων και τη φιλοσοφία τους, θα μάθουμε μυστικά για να αξιοποιούμε το φαγητό που περισσεύει, αλλά και τρόπους να μαγειρεύουμε με μία πιο φιλική προς τον πλανήτη προσέγγιση. Με άλλα λόγια όχι μόνο θα φάμε νόστιμα, αλλά θα μάθουμε και πώς να υιοθετήσουμε μια πιο πράσινη καθημερινότητα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, κάτι το πραγματικά «ανεκτίμητο»!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ