- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Around the table - το νέο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός
Μια Zero Food Waste γαστρονομική εμπειρία από τη Mastercard
Around the table: μάθε τα πάντα για το νέο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard που μας ενώνει όλους γύρω από ένα τραπέζι
Αν κάτι μας έλειψε κατά τη διάρκεια των lockdowns, αυτό είναι το να μαζευόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να μοιραζόμαστε ένα νόστιμο γεύμα, ενώ παράλληλα συζητάμε για την καθημερινότητά μας – και όχι μόνο. Τον τελευταίο καιρό, είναι αρκετά πιθανό να αναφερθεί και να συζητηθεί η φράση “Food Waste”, καθώς η τεράστια σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης.
Εμπνευσμένη λοιπόν, από τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, η Mastercard λανσάρει, αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών της, το “Around the table”, το νέο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός, το οποίο θα «τρέχει» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Για τους επόμενους δύο μήνες, κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής εστιατορικής σκηνής θα μοιραστούν μαζί μας τη φιλοσοφία της βιώσιμης γαστρονομίας μέσα από αποκλειστικά μενού και εμπειρίες. Πώς θα σου φαινόταν για παράδειγμα να δοκιμάσεις ειδικά σχεδιασμένα μενού από γνωστούς σεφ σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας;
Η διαδικασία είναι απλή: αν είσαι κάτοχος κάρτας Mastercard αρκεί να μπεις στο priceless.com/aroundthetable και να κάνεις κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σου. Εκεί, θα δοκιμάσεις μοναδικά Zero Food Waste μενού, σχεδιασμένα αποκλειστικά και μόνο για το Around the table! Και το νόστιμο ταξίδι σου στη βιώσιμη γαστρονομία δεν σταματά εδώ…
Στην ίδια πλατφόρμα θα βρεις μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων physical ή digital γαστρονομικών εμπειριών, πάντα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και το Zero Food Waste. Ας πούμε, στο hot bar restaurant Line Athens μπορείς να γνωρίσεις τα Why-Ins («κρασιά» από φρούτα), ενώ αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει η περιβόητη φράση “Farm to Table” στην πράξη μπορείς να επισκεφθείς μια φάρμα με βιολογικά προϊόντα και να συμμετάσχεις στη συγκομιδή τους!
Κι αν προτιμάς τις digital εμπειρίες, θα παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου μοναδικά master classes και πρακτικά tips γύρω από την ευρύτερη φιλοσοφία του Zero Food Waste στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, την οινογνωσία και γενικότερα στις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, στο priceless.com/aroundthetable θα βρεις συνταγές για zero waste cocktails στο σπίτι σε ένα master class video από τους Barflies και θα μάθεις τον τρόπο να δημιουργείς zero waste επιδόρπια από τον master του είδους, Στέλιο Παρλιάρο!
To Around the table είναι μια τέλεια ευκαιρία να κάτσουμε πάλι γύρω από το ίδιο τραπέζι (συνήθεια που έχουμε αρχίσει να θυμόμαστε ξανά μετά τα τελευταία δύο χρόνια), αλλά και μία ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι, το κομμάτι του zero food waste: θα εμπνευστούμε από τα μενού των εστιατορίων και τη φιλοσοφία τους, θα μάθουμε μυστικά για να αξιοποιούμε το φαγητό που περισσεύει, αλλά και τρόπους να μαγειρεύουμε με μία πιο φιλική προς τον πλανήτη προσέγγιση. Με άλλα λόγια όχι μόνο θα φάμε νόστιμα, αλλά θα μάθουμε και πώς να υιοθετήσουμε μια πιο πράσινη καθημερινότητα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, κάτι το πραγματικά «ανεκτίμητο»!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.