- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Στο Dragon Ice στο Μοναστηράκι τρως μπουκιά και καπνίζουν τα ρουθούνια σου
Μόλις προσγειώθηκε το viral παγωμένο επιδόρπιο που τρώγοντάς το κανείς δημιουργείται το "εφέ δράκου"
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Dragon-Breath Dragon Breath](/images/1074x600/jpg/files/2022-07-27/semen.jpg)
Dragon Ice: Δοκιμάσαμε «liquid nitrogen puffs» στο Μοναστηράκι.
Ήταν πριν από μερικές μέρες που έπεσαν στην αντίληψή μας δεκάδες βίντεο στο instagram αλλά και στο TikTok τα οποία δείχνουν παρέες, μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάζουν πολύχρωμα μπαλάκια-που μοιάζουν λαχταριστά- και αυτόματα να καπνίζουν τα ρουθούνια τους! Μα πώς γίνεται κάθε φορά που τα τρώνε να βγάζουν καπνούς; Ο ενθουσιασμός τους δε και η έκπληξη στο βλέμμα τους ήταν αρκετά ώστε να το ψάξουμε περισσότερο προκειμένου να μάθουμε πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο spot που σε μεταμορφώνει σε… δράκο και τι στο καλό είναι αυτά που σερβίρει; Το Dragon Ice λοιπόν άνοιξε μόλις πριν από λίγες βδομάδες και προσφέρει τα λεγόμενα «liquid nitrogen puffs».
![dragon-breath Παγωμένο επιδόρπιο από καλαμπόκι βουτηγμένο σε υγρό άζωτο](/images/w734/jpg/files/2022-07-27/viber_image_2022-07-26_15-38-57-252.jpg)
Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο που παρασκευάζεται συνήθως από δημητριακά (όπως καλαμπόκι με γεύση φρούτων), βουτηγμένα σε πάγο (υγρό άζωτο). Συνήθως χρησιμοποιείται ένα ραβδί όπου «σουβλίζονται» οι μπάλες και μόλις πας να τις φας, το κρύο του υγρού αζώτου συνδυάζεται με τη ζεστασιά του στόματος οπότε απελευθερώνονται ορατοί ατμοί από τα ρουθούνια. Το λένε «εφέ δράκου» και αυτό είναι που δίνει το όνομά του στη λιχουδιά αυτή.
Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα και ποτά για να τα παγώσει γρήγορα ή και για το θέαμα με τους ατμούς που παράγει. Ωστόσο, όπως κάθε γεύμα ή ποτό με υπερβολική θερμοκρασία ή αμφιλεγόμενο συστατικό, πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή! Το υγρό άζωτο είναι πολύ κρύο γι' αυτό και όπως δεν θα γεμίζατε το στόμα σας με κάτι καυτό δεν ενδείκνυται να το γεμίζετε ούτε με κάτι υπερβολικά παγωμένο. Χρειάζεται μάλιστα ραβδί για να το φέρει κοντά του κανείς και όχι με τα χέρια.
Στο wikipedia διαβάζουμε ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ αρχικά εμφανίστηκε στο εστιατόριο του LA «The Bazaar» το 2009, από τον José Andrés και τα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε σε όλη την Ταϊβάν, την Κορέα και τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τους The Straits Times από την άλλη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα περίπου το 2015, αλλά κέρδισε δημοτικότητα όταν η αλυσίδα Chocolate Chair με έδρα το Λος Άντζελες το πρόσθεσε στο μενού της.
Στο αθηναϊκό Dragon Ice οι μπουκίτσες έχουν γεύση φράουλα, σοκολάτα ή passion fruit, σερβίρονται σε κυπελλάκι των 5 ευρώ, με χωρητικότητα περίπου 20 τεμάχια.
Dragon Ice, Aιόλου 51, Μοναστηράκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.