Θεματα

Estrella Damm Gastro Journey: ένα γαστρονομικό ταξίδι για να αρχίσει νόστιμα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά με γευστικές εμπειρίες παρέα με την Estrella Damm

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
estrella_gastro_journey_2.jpg

Estrella Damm Gastro Journey: 20 εστιατόρια προσφέρουν μοναδικά μενού σε ειδικές τιμές

Ο Ιούνιος είναι από τους ωραιότερους μήνες για να ζήσεις την Αθήνα. Οι μέρες μεγαλώνουν και μας παίρνουν μαζί τους σε αργόσυρτες βόλτες, ο καιρός είναι υπέροχος, ενώ πάντα κάτι νόστιμο συμβαίνει σε αυτή την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Από πιο λαχταριστά νέα που έφτασαν στα αυτιά μας τελευταία είναι και το Estrella Damm Gastro Journey, ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που συμβαίνει στις αθηναϊκές γειτονιές μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Το Estrella Damm Gastro Journey είναι ένας θεσμός που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και που για πρώτη φορά έρχεται και στην πόλη μας. Σε αυτό το ταξίδι που διαρκεί για περισσότερες από 20 μέρες, 20 γαστρονομικοί προορισμοί της Αθήνας δημιουργούν μοναδικά μενού, ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με μια παγωμένη Estrella Damm, την μπίρα που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη γαστρονομία. Στο ταξίδι συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, όπως το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη ή το διάσημο Simul του σεφ Νίκου Θωμά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν, όπως και τα μενού που προσφέρονται σε ειδικές τιμές πατώντας εδώ.

estrella_gastro_journey_4.jpg

Η δική μου παρέα διάλεξε ένα εστιατόριο που… λιγουρευόταν από καιρό. Ήταν το Bocas Meze του σεφ Μίλτου Αρμένη για το οποίο τόσα και τόσα είχαμε ακούσει. Σκεφτήκαμε, λοιπόν ότι ήταν ωραία ευκαιρία να το δοκιμάσουμε μέσα από το Estrella Damm Gastro Journey. Φτάσαμε στο εστιατόριο την ώρα του δειλινού και βρεθήκαμε μπροστά σε μια αυλή με ισπανική ψυχή! Δεκάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, χρωματιστές καρέκλες και φλοράλ τραπεζομάντιλα που θα ζήλευε και η Φρίντα Κάλο, όλα φώναζαν «καλοκαίρι». Το Bocas Meze είναι ένα αλλιώτικο «μεζεδοπωλείο» που καταφέρνει να παντρέψει την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas, σερβίροντας μερικούς από τους πιο απρόσμενα νόστιμους μεζέδες της Αθήνας.

Η πολύχρωμη αυλή του Bocas Meze
Η πολύχρωμη αυλή του Bocas Meze

Στο ειδικό μενού που δημιούργησε ο ελληνοισπανός σεφ Μίλτος Αρμένης για το Estrella Damm Gastro Journey υπάρχουν τρία πιάτα που μας άφησαν άφωνους με τη δημιουργική ματιά, αλλά και τη μεγάλη τους νοστιμιά. Ξεκινήσαμε με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα με κους κους, συνεχίσαμε με μια βελούδινη ρεβιθάδα με τσορίθο και στο τρίτο πιάτο μας περίμενε η ανατροπή… Μπροστά μας κατέφθασαν πέντε αλλιώτικα tapas που μας έκαναν να γλείψουμε τα δάχτυλά μας! Μια αέρινη μους ταραμοσαλάτας, σουπιά με φάβα, φτερούγες BBQ, γουρουνοκεφαλή αργά ψημένη στον ξυλόφουρνο και σουτζουκάκια… τόνου! Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με Estrella Damm και για όλα αυτά πληρώσαμε €30/άτομο, τιμή ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα, αλλά και τη νοστιμιά των πιάτων.

Σουτζουκάκια τόνου!

Η πρώτη μας «εκδρομή» στο Estrella Damm Gastro Journey μας άνοιξε την όρεξη για ακόμα περισσότερα ταξίδια. Μέχρι τις 26 Ιουνίου έχουμε βάλει στοίχημα ότι θα δοκιμάσουμε όλα τα ειδικά μενού που προσφέρουν τα εστιατόρια της πόλης. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς! Το Estrella Damm Gastro Journey είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψουμε κάποια από τα νοστιμότερα εστιατόρια της Αθήνας, και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι όπως πρέπει: με μία παγωμένη Estrella Damm.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ