- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
To Noma είναι (ξανά) το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
Αναλυτικά η λίστα των World’s 50 Best Restaurant Awards
Ανακοινώθηκαν τα World’s 50 Best Restaurant Awards για το 2021 – Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το Noma στη Δανία
Κάθε σεφ στον κόσμο έχει δύο όνειρα: το ένα είναι ότι μια μέρα θα κρατήσει στα χέρια του ένα αστέρι Michelin, το άλλο ότι θα κερδίσει μια πολυπόθητη θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του κόσμου. Τα World’s 50 Best Restaurant Awards θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ της γαστρονομίας και είναι πράγματι μεγάλο επίτευγμα να ξεχωρίσει το εστιατόριο σου ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα εστιατόρια που υπάρχουν στην υφήλιο.
Η λαμπρή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα και ανέδειξε ως μεγάλο νικητή ένα παλιό γνώριμο στα World’s 50 Best Restaurant Awards. Το δανέζικο εστιατόριο Noma με σεφ τον Rene Redzepi έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης για 4 χρονιές (2014, 2012, 2011, 2010) και χθες πέτυχε για άλλη μία φορά την πρωτιά. Η χρυσή τριάδα των βραβείων περιλαμβάνει το επίσης δανέζικο Geranium στην Κοπεγχάγη και το Asador Etxebarri στο Ασόντο της Ισπανίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:
- Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Asador Etxebarri (Ασόντο, Ισπανία)
- Central (Λίμα, Περού)
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
- Maido (Λίμα, Περού)
- Odette (Σιγκαπούρη)
- Pujol (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)
- The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
- Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
- Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
- Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
- Elkano (Χετάρια, Ισπανία)
- A Casa do Porco (Σάο Πάουλο, Βραζιλία)
- Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
- Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
- Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία)
- Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
- Septime (Παρίσι, Γαλλία)
- White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
- Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
- Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Benu (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
- Reale (Καστέλ ντι Σάγκρε, Ιταλία)
- Twins Garden (Μόσχα, Ρωσία)
- Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
- The Clove Club (Λονδίνο, Αγγλία)
- Lyle’s (Λονδίνο, Αγγλία)
- Burnt Ends (Σιγκαπούρη)
- Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
- Hof Van Cleve (Κρούιζεμ, Βέλγιο)
- SingleThread (Χέλντσμπεργκ, ΗΠΑ)
- Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
- Florilège (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Suhring (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)
- Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
- Belcanto (Λισαβόνα, Πορτογαλία)
- Atomix (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
- Leo (Μπογκοτά, Κολομβία)
- Maaemo (Όσλο, Νορβηγία)
- Atelier Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
- Azurmendi (Λαραμπέτζου, Ισπανία)
- Wolfgat (Πάτερνόστερ, Νότια Αφρική)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.