Θεματα

Ανατολίτικο fine dining στο Mikrasia Restaurant

Ο γαστρονομικός άσσος του πανέμορφου ξενοδοχείου «Katikies» στη Μύκονο

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mikrasia Restaurant

Το Μikrasia Μykοnος απογειώνει την Ελληνική δημιουργική κουζίνα με επιρροές από την Μικρά Ασία και τη Μεσόγειο.

Πάνω στη χερσόνησο του Αγίου Ιωάννη, που θεωρείται η πιο ρομαντική γωνιά του «Νησιού των Ανέμων», μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Μυκόνου βρίσκεται το πανέμορφο Katikies Mykοnοs. Στο πιο ψηλό σημείο του ξενοδοχείου και με τη θέα στη μαγευτική Δήλο, ο πολύ ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος ξεδιπλώνει τα μυστικά των μικρασιάτικων γεύσεων, μέσα από την κουζίνα του πολυφημισμένου Mikrasia.

Mikrasia Restaurant

Εμπνευσμένο από τον μοναδικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Σμύρνης και της ανατολικής ακτής του Αιγαίου πελάγους, το Mikrasia Restaurant συνδυάζει αριστοτεχνικά τις συνταγές και τα συστατικά μιας περασμένης εποχής με την εκλεπτυσμένη και αυθεντική ουσία της Μυκόνου. Μια αίσθηση νοσταλγίας ξετυλίγεται σε κάθε πιάτο, στη μουσική υπόκρουση, το σχέδιο, τη διακόσμηση και τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Mikrasia Restaurant

Ο Άγγελος Μπακόπουλος που από το 2018 βρίσκεται στο τιμόνι του εστιατορίου ως executive chef αλλά και στο αδερφάκι του Μikrasia Santorini,παρουσιάζει τη δική του οπτική για την Ελληνική δημιουργική κουζίνα με επιρροές από την Μικρά Ασία και γενικά από τη Μεσόγειο. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει το μενού Degustation, 9 ή 11 σταδίων ή το vegetarian μενού-και τα δύο απογειώνονται με wine pairing από την λίστα που επιμελείται ο Μaster οf Wine, Γιάννης Καρακάσης. Το βούτυρο είναι χειροποίητο, το ελαιόλαδο είναι βιολογικό από την Καλαμάτα, παρασκευάζονται 7 διαφορετικά είδη ψωμιών, το καλκάνι έρχεται από το Βόσπορο. Σε κάθε πιάτο, σε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά, μοιάζει να έχει αιχμαλωτιστεί το πνεύμα και η γαστρονομική κληρονομιά της Μικράς Ασίας που σε ταξιδεύει αισθησιακά πίσω στο χρόνο. Ένα ταξίδι στο παρελθόν με σύγχρονες ανατροπές που απαντάνε στο σήμερα.

Mikrasia Restaurant

Katikies Mykonos

Στα εντυπωσιακά πιάτα του μενού, ο Mπλέ αστακός αλά πολίτα. Ένα πιάτο με ζουμερό αστακό, λαχανικά a la polita, πουρέ αγκινάρας, φρέσκα αρωματικά βότανα και σάλτσα λεμονιού. Έπειτα το πιάτο με το Περιστέρι που περιλαμβάνει περιστέρι ελεύθερης βοσκής, παντζάρι και παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο, κρέμα κουμκουάτ, αρωματικό φουά γκρα με τουρσί παντζάρι, καπνιστό χέλι και πουλάρι με μπαχαρικά. Την πανδαισία γεύσεων συμπληρώνει το Bοnitο Plaki με χειροποίητη μαριναρισμένη λακέρδα, με συνδυασμό από ώριμες ντομάτες, παγωτό από ντομάτες σαβόρο, γρανίτα μυρωδικών, αέρα από φρέσκο κρεμμύδι και ζωμό λαχανικών πλακί.

Katikies Mykonos

Όπως λέει ο σεφ στη μικρασιατική κουζίνα τον γοητεύουν τα έντονα, βαθιά αρώματα και τα πολυπολιτισμικά στοιχεία που τα έχει ως οδηγό όταν σχεδιάζει ένα καινούργιο πιάτο, προσπαθώντας πάντα να τα αναδείξει δημιουργικά και με μοντέρνο fine dining πνεύμα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πως οι μικρασιάτικες γεύσεις είναι βαριές και πικάντικες, στοιχεία που δεν συνάδουν απόλυτα με την φιλοσοφία του fine dining αλλά στην περίπτωση του Mikrasia, ο συνδυασμός είναι επιτυχημένος. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύεται κάθε χρόνο από την θεσμό των Χρυσών Σκούφων, τα βραβεία Ελληνικής κουζίνας και τον θεσμό του Fnl Best Restaurants awards.

Katikies Mykonos

Την γαστρονομική εμπειρία σφραγίζουν τα γλυκά που υπογράφει ο Αργύρης Ποπτσιος με highlight τον Mπακλαβά με κρέμα φιστίκι Αιγίνης, τραγανό φύλλο, αρωματικό σιρόπι και παγωτό καϊμάκι.


Kρατήσεις από τις 19:00 έως τις 23:00: reservations@mikrasiamykonos.com
2289027890

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ