- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λιακάδες, πρώτες ζέστες και κοντομάνικα, γλυκές βραδιές που δεν σε κρατάνε σπίτι… Έχει και η Αθήνα δικαίωμα στην άνοιξη και τούτη την εποχή τα εστιατόρια βγαίνουν «έξω» και σε περιμένουν μέσα στις ανθισμένες τους αυλές. Σημείωσε 7 καταπράσινα σημεία που προσφέρουν καλό φαγητό και ειδυλλιακό περιβάλλον.

• Στην αυλή του υπέροχου Δημοτικού Σχολείου της Καλλιδρομίου, το Άμα Λάχει απλώνει τα τραπέζια του μέσα στις ελιές και τις πικροδάφνες και σερβίρει πεντανόστιμα ελληνικά πιάτα με φόντο τις παλιές μαθητικές βρύσες, αλλά και ένα γκράφιτι με μαθητούδια στα θρανία που σε διακτινίζει με τη μία στη δεκαετία του ’60. Νοσταλγικό περιβάλλον και πραγματική νοστιμιά σε τιμές έξτρα καλές. Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

• «Βεράντα» πανέμορφη και τραπέζια κάτω από τις μουριές. Στο L’ Abreuvoir η γεύση παραμένει αυθεντικά γαλλική, τα τραπεζομάντιλα λευκά και κολλαριστά, το σέρβις ανάλογης γαλατικής αβρότητας. Ανοιχτό και το μεσημέρι με πιάτα a la carte, αλλά και με μενού €30. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 210 7229106

• Οι Λεύκες στο Γαλάτσι είναι γνωστές για την καταπληκτική αυλή με τα δέντρα, τα μυρωδικά, τα λουλούδια, αλλά και τους μικρούς καταρράχτες που συμπληρώνουν το καταπράσινο ντεκόρ. Στα πιάτα ελληνική εξαιρετική κουζίνα με «πειράγματα» που μόνο ο Τάσος ξέρει να κάνει. Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458

• Υπάρχει μια Μπεμπέκα με αυλή που μυρίζει άνθη πορτοκαλιάς και βασιλικό. Το καλό μεζεδοπωλείο του Χαλανδρίου σερβίρει όλη την εβδομάδα, μεσημέρι βράδυ μεζεδάκια –σουξέ τα κολοκυθάκια με τη σος– και κρεατικά σε καλές τιμές. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 210 6854880

• Στην Κηφισιά, η Σκάντζα μέσα στον κήπο με τα δέντρα και με φόντο την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου σερβίρει σε τραπέζια στολισμένα με φουντωτές φραουλίτσες πιάτα ελληνικής κουζίνας, ψαρικά και κρεατικά.
Tip: Τις Κυριακές το μεσημέρι μαζεύονται φίλοι με κιθάρες κι αρχίζει γλέντι που κρατάει μέχρι το βράδυ. Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά, 210 6231522

• Το Παράμαλο έχει μια αυλή-όνειρο γεμάτη αιωνόβια πεύκα. Στα πιάτα άφθαστα οστρακοειδή με φρεσκάδα τρία Α, μεζέδες της θάλασσας με καταγωγή από Χαλκίδα, οπότε βάλε στο μενού και καταπληκτικές ψητές καραβίδες Ευβοϊκού. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927

• Η Γιορτή κάτω στο Χαϊδάρι θα μπορούσε να λέγεται και Γιορτή της άνοιξης, μια και έχει κήπο διαστάσεων πάρκου (ο Βοτανικός Κήπος ακριβώς δίπλα) που στολίζεται με γλάστρες με λουλουδικά σε όλα τα χρώματα. Και για καφέ, και για δημιουργική μεσογειακή κουζίνα –πίτες με φρέσκο τυρί, κότσι μελωμένο, κατσικάκι Τήλου στη λαδόκολλα–, και με παιδική χαρά για όσους θέλουν κάπου να «ακουμπήσουν» τα βλαστάρια τους. Ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί. Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί-Χαϊδάρι, 210 5326163
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.