Κυριακή μεσημέρι βολτάρω στην Αιόλου. Ο ήλιος μετά από μέρες κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του, κι εγώ έχω ήδη αρχίσει να μετανιώνω που φόρεσα μακρυμάνικο και μποτάκια. Στέκομαι μπροστά σε μια βιτρίνα, και σκέφτομαι που θα βρω ένα μπουκάλι νερό να δροσιστώ, όταν παρατηρώ τις κοπέλες δίπλα μου να πίνουν από ένα πλαστικό ποτήρι και να ξεσπάνε η μία μετά την άλλη σε γέλια. Μοιάζει με χυμό, μόνο που έχει διάφορα χρώματα, ένα πολύ, πολύ χοντρό καλαμάκι και κάτι μικρές φούσκες στον πάτο. Κάθε γουλιά και νέα γέλια. Ρωτάω γιατί θα σκάσω από την περιέργεια.
«Bubble tea. Το τσάι με τις φουσκάλες. Έχει πολύ πλάκα!», μου απαντάει η μία κοπελίτσα και μου δείχνει το μαγαζί που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω. Το είχα ακούσει αλλά δεν το είχα δει ούτε δοκιμάσει και το φανταζόμουν πιο… ξενέρωτο. Αλλά η όψη του δικαιώνει τη φήμη του, κι η γεύση του την απογειώνει. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, γιατί δεν είναι απλά πρωτότυπο και γευστικότατο, αλλά και υγιεινό. Άσε που θα το διασκεδάσετε όσο δεν πάει. Είναι το νέο φετίχ του καλοκαιριού! Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.
Τι είναι το bubble tea; Είναι ρόφημα με βάση το τσάι που συνδυάζεται με σιρόπια φρούτων και μικρές φρουτένιες φούσκες που σκάνε στο στόμα σου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1980 στην πόλη Taichung της Ταϊβάν. Σύντομα, αυτό το κοκτέιλ τσαγιού, που στην αρχή σερβιριζόταν με γάλα, έγινε πολύ δημοφιλές σε όλο νησί και έπειτα σε ολόκληρη την Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη τάση στα ροφήματα των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας.
Πως το πίνω; Αρχικά επιλέγεις βάση τσάι, ανάμεσα σε μαύρο, λευκό, πράσινο, γιασεμιού ή oolong. Έπειτα διαλέγεις σιρόπι γεύσης –από μήλο και φράουλα μέχρι μάνγκο και passionfruit- ή γάλα. Όσο το μείγμα ανακατεύεται στο ειδικό μηχανικό shaker ώστε να παγώσει, επιλέγεις topping, δηλαδή φρουτένια popping bobas (όπως λέγονται κανονικά), ταπιόκα ή jelly. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, μπαίνει στο πλαστικό ποτήρι πάνω από τις πέρλες και είναι έτοιμο. Βουτάς το –τεραστίων διαστάσεων- καλαμάκι, ρουφάς και αφήνεις τις μικρές εκρήξεις γεύσεων να σου φτιάξουν τη διάθεση.
Που το βρίσκω; Όπως όλες οι νέες τάσεις, έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται σε πολλές πόλεις και πολλά σημεία της Αθήνας. Μέχρι να εδραιωθεί όμως και να υπάρχει ένα δίπλα σου, εμείς βρήκαμε, λατρέψαμε και σας προτείνουμε τρία.
Bubbleicious (Αιόλου 68, Αθήνα): Το πρώτο tea bar που έφερε στην Αθήνα το Bubble Tea. Με τρία είδη τσαγιών, πέντε γεύσεις milk tea, εικοσιπέντε σιρόπια φρούτων, δώδεκα είδη πέρλες, και συνολικά πάνω από τριακόσιους πιθανούς συνδυασμούς, θα χρειαστείς σίγουρα την πολύτιμη συμβουλή των χαμογελαστών του υπαλλήλων για να διαλέξεις. Κι αν δε μένεις Αθήνα, μη σκας, γιατί μπορείς να το βρεις στη Ρόδο (Σοφ. Βενιζέλου 56) και το Ρέθυμνο (Σοφ. Βενιζέλου 45).
Bubble Tea Bar (Ηρακλείου & Ιφικράτους 3, Χαλάνδρι): Στον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου άνοιξε ένας ιδιαίτερος χώρος που σερβίρει από το πρωί παγωμένα Bubble Tea και το βράδυ υπέροχα Jumbo Cocktails για clubbing με funky ήχους και Popping Bobas. Ιδανικό αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον στο πρώτο ραντεβού.
Bubble Tale (Αιόλου 17 & Ερμού, Αθήνα): Ένα αξιαγάπητο μικρό μαγαζάκι με πολύ παιχνιδιάρικο όνομα που σερβίρει υπέροχα ζεστά και κρύα bubble teas σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ξανά παιδί. Εκεί μπορείς να βρεις επίσης αμέτρητα γευστικά σνακ. Κι αν το κέντρο σου πέφτει μακριά, μην ανησυχείς γιατί μπορείς να το βρεις και στο Αιγάλεω(Πανόρμου 8) και στην Καλλιθέα(Σιβιτανίδου 34).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.