- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Sweet Alchemy Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι από την Πόλη και το φτιάχνει με μαστίχα και μαχλέπι. Εναλλακτικά, και ολόφρεσκη ιταλική κολόμπα, δηλαδή τσουρέκι σε σχήμα περιστεριού. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480
Παπαπαρασκευάς
Εκτός από τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με την παλιά αυθεντική συνταγή, θα βρείτε γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη κάστανου ή λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας φερέρο. €10 τα παραδοσιακά, €12 τα γεμιστά. Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220
Σταυρόπουλος
Αρμένικο τσουρέκι, με γεύση ελαφρώς αλμυρή και ιδιαίτερη. Κι ακόμη, γνήσια πολίτικα τσουρέκια, και πικάντικα αλμυρά τσουρέκια με πιπέρι.
Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3847006
Βάρσος
Αγνά, παραδοσιακά, τσουρέκια πλεξούδες και στρογγυλά, σε διάφορα μεγέθη, σε μικρές και μεγάλες φόρμες, με κόκκινο αυγό στη μέση ή χωρίς. 11 ευρώ το κιλό και 6 οι φόρμες. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Φύσις
Με αυθεντική μαστίχα Χίου και μαχλέπι που το τρίβουν εκείνη τη στιγμή για να βγάλει όλα του τα αρώματα, βιολογικό αλεύρι και λαμπερή κρούστα εξωτερικά. Και γεμιστό με σοκολάτα-πραλίνα. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740
Irene
Προζυμένιες πλεξούδες που μυρίζουν βούτυρο, μαστίχα και μαχλέπι, η Irene το Πάσχα επιμένει παραδοσιακά. Λεωφόρος Μαραθώνος 5,
Δροσιά, 210 8137286
Gulluoglu
Μυρωδάτο και άγλυκο, συμπαγές και πλούσιο σε γεύση, σαν σπιτικό. Έρχεται καθημερινά ολόφρεσκο από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς.
Λ. Kηφισίας 238-240, Kηφισιά, 210 8010045
Μέλισσα
Γεμιστό με μέλι και καρύδια ή με πραλίνα φουντουκιού. Και το κλασικό πολίτικο, με αγνά υλικά και πλούσια γεύση. Εθνάρχου Μακαρίου 43,
Περιστέρι 210 5759684
Φούρνος Λυκαβηττός
Μυρωδιές βουτύρου και μαστίχας, στο παραδοσιακό του τσουρέκι που φτιάχνεται πάνω στις συνταγές των γιαγιάδων μας. Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, 210 7211348
Τερκενλής
Ο παππούς τον τσουρεκιών φέτος φτιάχνει τσουρέκια με γέμιση πραλίνας, κρέμα κάστανου, λεμονιού και επικάλυψη λευκής και κανονικής σοκολάτας, λεμονιού και κρέμα κάστανου. Ξεκινούν από €5,30 τα κλασικά και φτάνουν μέχρι €11 με επικάλυψη. Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.