- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εύκολες συνταγές για γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας
Ποιο παιδί θα πει όχι σε γλυκό; Ειδικά εάν έχει βάλει κι αυτό το χεράκι του. Δες παρακάτω μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές χωρίς αλεύρι που θα δελεάσουν τα μικρά της οικογένειας ώστε να «σπαταλήσουν» δημιουργικά και διασκεδαστικά, τον χρόνο τους... στην κουζίνα.
Τσιζκέικ πορτοκάλι χωρίς ψήσιμο
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
- 10 μπισκότα digestive
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 400gr τυρί κρέμα
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια (κρατάμε φέτες πορτοκάλι για τη διακόσμηση)
- 200gr τυρί μαρκαρπόνε
- 100gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές γάλα
- 184ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα (δεν τα πολτοποιούμε). Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και να τα χτυπήσουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή απλά να τα κομματιάσουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά καλά μεταξύ τους έως ότου δημιουργήσουμε μια “πάστα”. Αδειάζουμε την πάστα μπισκότου σε ένα ταψάκι 23εκ. και με τα δάκτυλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού τη στρώνουμε ομοιόμορφα ως βάση. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να “σφίξει” η βάση μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα και ομογενοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτη και παχύρρευστη. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τη βάση του τσιζκέικ από το ψυγείο. Αδειάζουμε στο ταψάικι το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Βάζουμε το τσιζκέικ ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 4 ώρες (ή όλο το βράδυ) πριν το σερβίρουμε.
Μπισκοτάκια με φυστικοβούτυρο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Υλικά
- 200gr φυστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy, όποιο αρέσει περισσότερο)
- 175gr καστανή ζάχαρη
- 1/4 του κουταλιού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c και στρώνουμε την επιφάνεια δυο ρηχών ταψιών με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο “ζυμάρι”.
Πλάθουμε με τα χέρια στρογγυλές μπισκοτό-μπαλες ζυμαριού και τις τοποθετούμε σε ικανοποιητική απόσταση τη μια από την άλλη, πάνω στο χαρτί. Πιέζουμε με την “πλάτη” ενός πιρουνιού να ανοίξουν και να “ραγίσει” ελαρφώς η επιφάνειά τους (σε αυτή τη φάση μπορούν τα μπισκότα μας να διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες και όταν θέλουμε να ψήσουμε, απλά προσθέτουμε 1 με 2 λεπτά επιπλέον στο χρόνο ψησίματος).
Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα μπισκότα σε βάζο για περίπου 3 ημέρες.
Κέικ με σιρόπι λεμονιού
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
- 200gr μαλακό βούτυρο
- 200gr καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 175gr τριμμένα αμύγδαλα (ψύχα)
- 250gr πολτοποιημένες πατάτες (όπως στον πουρέ)
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
Για το σιρόπι:
- 4 κουταλιές ζάχαρη ελαφρώς αλεσμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (διαμέτρου 20cm). Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα ώστε κάθε αυγό να ενσωματώνεται στο μείγμα. Τέλος συμπληρώνουμε τα αμύγδαλα, τις κρύες πολτοποιημένες πατάτες, το ξύσμα από τα λεμόνια και το μπέικιν πάουντερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.