Όλη η ζωή μας ένας «Μπουφές»: από τότε που ο άνθρωπος ήταν τροφοσυλλέκτης και μάζευε καρπούς και ρίζες μέχρι τη σημερινή εποχή της fusion κουζίνας και της μοριακής γαστρονομίας, έστρωσε το τραπέζι του φαγητού με τους πλέον διαφορετικούς τρόπους, εφηύρε δεκάδες σκεύη, ξόδεψε περιουσίες για να στηθούν τραπεζαρίες. Μεγάλες αποφάσεις πάρθηκαν σε ένα δείπνο, ενώ πόλεμοι και επαναστάσεις για την τροφή σφράγισαν την ιστορία.
Ο «Μπουφές» είναι μία έκθεση αφιερωμένη στην τροφή, με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και κατασκευές σύγχρονων σχεδιαστών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον «Μπουφέ».
Αλεξία Καραβέλα, Meatloaf with mushrooms, 2013, μαρκαδόροι σε χαρτί
Εύα Μαραθάκη, 2012, μολύβι σε χαρτί
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Βανέσσα Αναστασοπούλου, Ελένη Βερναρδάκη, Ειρήνη Γκόνου, Χριστίνα Δάρρα, Μάρθα Δημητροπούλου, Κατερίνα Διακομή, Farida El Gazzar, Εν Φλω, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Κατερίνα Καλούδη, Αλεξία Καραβέλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αφροδίτη Λίττη, Εύα Μαραθάκη, Αντώνης Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Nicholas Moore, Αλίκη Παλάσκα, Γιώργος Πανταζής, Μίλτος Παντελιάς, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Poka-Yio, Παύλος Σάμιος, Νίκος Τρανός, Ναταλία Τσουκαλά, Φίλιππος Φωτιάδης, Πάνος Χαραλάμπους.
Οι σχεδιαστές: Κατερίνα Αργυρού, Λία Δανιόλου, Μαριέττα Καλλονά, Αντωνία Λεκατσά, Mira, Ειρήνη Νεοφύτου, Χρυσούλα Πάλλη, Μαρία Πετζετάκι, Λίνα Σπάρη, Αλεξάνδρα Σοφιανοπούλου, Χριστίνα Τσενέ, Μαργαρίτα Χρυσάκη, , Θεοδώρα Χωραφά, we design.
Λίζη Καλλιγά, Mermaid’s dream, Ocean Desire, 2013, ακουαρέλα σε χαρτί
Αντώνης Μιχαηλίδης, χειροποίητο μαχαίρι σε βάση, 2014
Info: Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.