- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μια μπάρα μας χωρίζει, μια vodka μας ενώνει
Τα είπαμε (ήπιαμε) με τη νέα φουρνιά μπάρμαν και μάθαμε πολλά…
Υπάρχει ακόμα φλερτ στη νυχτερινή Αθήνα; Κάποιοι είπαν ότι χάθηκε, ότι οι άντρες κυνηγοί είναι αστικός μύθος και ότι το Facebook είναι ο νέος-παλιός διάολος που ήρθε να εξοντώσει και τα τελευταία ζεματιστά βλέμματα που έμελλε να συναντηθούν για μια στιγμή πριν χαθούν για πάντα.
Η νέα γενιά μπάρμαν, είναι γοητευτικά αγόρια, που ζουν στα σωθικά της πρωτεύουσας και τις νύχτες κερνάνε τις Αθηναίες παγωμένα κοκτέιλ και σαρδόνια χαμόγελα. Θέλουμε να τους γνωρίσουμε. Γιατί μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς αλλά και ο νέος είναι σίγουρα ωραίος. Και μας φτάνει. Τους βρήκαμε, τους ανακρίναμε και σας παραδίδουμε feedback.
Αλέξανδρος Τσελέπης, Mind The Gap- Κολωνάκι
Τον βρίσκεις στο καινούργιο κοκτειλάδικο του κέντρου, το Mind the Gap, ένα στέκι για τους αθεράπευτους φαν του κοκτέιλ, στο εμπορικό της Τσακάλωφ. Ανέβα τις κυλιόμενες και ζήτα κάτι παγωμένο και μεθυστικό. Ο Αλέξανδρος ξέρει.
Το πρώτο σου μεθύσι
Ήμουν 17, ήπιαμε 3 μπουκάλια τεκίλα σε ένα beach bar στην Ίο, με πήρε ο ύπνος σε μια ξαπλώστρα, οι φίλοι μου με ξέχασαν και απλά ξύπνησα μετά από 5 ώρες από τον ήλιο.
Το ποτό που φτιάχνεις μόνο εσύ
Ένα κοκτέιλ με βάση το παλαιωμένο ρούμι, το κόλιανδρο και το grapefruit. Θα το βρείτε στον κατάλογο του μαγαζιού.
Τι κάνεις όταν δεν δουλεύεις
Πηγαίνω γυμναστήριο, box και τρέξιμο. Όταν βγαίνω πάω σε μπαρ φίλων ή κάπου για φαγητό.
Το καλύτερο αντίδοτο του hangover
Η μπίρα.
Αν η Αθήνα ήταν ποτό, θα ήταν;
Κοκτέιλ. Τα έχει όλα.
Εσύ τι ποτό θα ήσουν;
Τεκίλα. Στην αρχή δεν σ’ αρέσει αλλά μετά γίνεστε φίλοι.
Ο έρωτας;
Παλιό ρούμι. Στην αρχή γλυκό και απαλό…μετά σε βαράει στο κεφάλι.
Τα υλικά που χρησιμοποιείς πιο πολύ
Τα μπαχάρια, τα φρούτα εποχής και τα ροδάκινα. Ανεξαρτήτως εποχής
Το κοκτέιλ είναι καλοκαιρινό ποτό ή all time classic;
Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι κοκτέιλ lovers και οι υπόλοιποι. Εννοώντας ότι αυτοί που πίνουν κοκτέιλ πίνουν χειμώνα-καλοκαίρι.
Γιώργος Ζαγκλής, Bogart-Κολωνάκι
Στο Bogart, απ’ τα κλασικά must του κέντρου, κάθε φορά νιώθεις την Αθήνα νησί και όλο και κάποιον γνωστό σου θα χαιρετήσεις. Ο Γιώργος αν και λίγο καιρό εκεί, έχει γίνει ήδη ο μελαχρινός που τα κορίτσια δείχνουν με νόημα η μία στην άλλη. Πήγαμε και τον βρήκαμε.
Οι γυναίκες φλερτάρουν τελικά;
Φλερτάρουν. Κοιτάνε λοξά ή κερνάνε σφηνάκια.
Ποιο είναι το αγαπημένο τους ποτό;
Το τζιν και η βότκα.
Ο πιο ενοχλητικός πελάτης του μπαρ
Οι σνομπ παύλα υπεροπτικοί παύλα κομπλεξικοί τύποι.
Τι κάνεις όταν δεν δουλεύεις;
Πάω γυμναστήριο, προπόνηση ποδόσφαιρο ή βλέπω ταινίες. Η τελευταία που είδα ήταν ο Λύκος της Wallstreet.
Μαγειρεύεις για τις γυναίκες;
Αν σου μαγειρέψω σημαίνει ότι σε γουστάρω παααάρα πολύ.
Αν η Αθήνα ήταν ποτό, ποιο ποτό θα ήταν;
Σφηνάκι μαστίχας με βότκα γιατί συνδυάζει γλυκό και πικρό.
Κώστας Μπατζόγλου, Theory- Χαλάνδρι, Doors-Κολωνάκι
Είτε στο Doors στο Κολωνάκι, είτε στο Theory στο Χαλάνδρι, κάτσε στη μπάρα και ζήτα τον γιατρό. Θα γελάσουν και θα σου φωνάξουν τον Κώστα, που επειδή έχει αλλεργία, φοράει πάντα γάντια όταν δουλεύει και το «γιατρός» είναι το καλύτερο σύντομο αστείο στην παρέα.
Πότε μέθυσες πρώτη φορά;
Σε ένα πάρτι που είχαμε κάνει στα 16 μας με τους φίλους μου. Κατέληξα να κοιμάμαι στο χαλάκι του μπάνιου.
Τι κάνεις όταν δεν δουλεύεις;
Ξυπνάω αργά και πάω για καφέ.
Τι σ’ αρέσει και τι σε χαλάει στην Αθήνα;
Μ’ αρέσουν οι τραγουδιστές του δρόμου. Κάποιοι είναι πραγματικά ταλέντα. Με χαλάει που κανείς δεν λέει πια «καλημέρα».
Αν η Αθήνα ήταν ποτό, τι ποτό θα ήταν;
Μοχίτο. Στην Ελλάδα είναι πάντα καλοκαίρι.
Ένα αστείο περιστατικό που έχεις να θυμηθείς
Ρώτησα έναν τύπο αν θέλει κι άλλο ποτό (ήταν το έβδομο που θα έπινε) και μου είπε «όχι- παίρνω αντιβίωση».
Τι ποτό θα έφτιαχνες σε κάποια που σου αρέσει;
Κάτι γλυκό. Αυτά αρέσουν στις γυναίκες. Δώσε ζάχαρη και είσαι safe.
Αν το σεξ ήταν ποτό, τι ποτό θα ήταν;
Zombie. Γιατί έχει 5 ρούμια και το σεξ είναι καλύτερο όταν έχει 5,6,7...
Αλέξανδρος Πιτυχούτης, Joy-Γλυφάδα
Στο Joy στη Γλυφάδα πας για να εκτονωθείς, να στριμωχτείς και να τα πιεις μέχρι να ζαλιστείς. Απ’ το ποτό ή απ’ τα γαλάζια μάτια του Αλέξανδρου. Ή κι απ’ τα δύο. Δικό σας όλο το σουρεαλιστικό δίλημμα. Εμείς προειδοποιήσαμε.
Το πιο τρελό σου μεθύσι
Στα 18 Τσικνοπέμπτη σπίτι μου για μπάρμπεκιου. Μας βρήκε την άλλη μέρα η μαμά μου κοιμισμένους στα πατώματα.
Που θα σε βρούμε την ημέρα;
Στο γυμναστήριο ή στο Καβούρι για κολύμπι. Είμαι χειμερινός κολυμβητής.
Μαγειρεύεις;
Πολύ. Είμαι μακαρονάς.
Τι σ’ αρέσει στην Αθήνα;
Ότι στα Βόρεια προάστια όλοι φοράνε μπουφάν και κατεβαίνεις προς τα νότια και βλέπεις κόσμο στη θάλασσα.
Η πιο αμήχανή σου στιγμή στο μπαρ
Την πρώτη φορά που δούλεψα ήταν στο Venue και ήμουν 19 χρονών. Έκανα 10 λεπτά με το ρολόι να ανοίξω ένα μπουκάλι κρασί. Ο κόσμος με κοιτούσε.
Αν ο έρωτας ήταν ποτό, τι θα ήταν;
Ένα γλυκό κοκτέιλ με μέλι. Όταν ερωτεύεσαι κολλάς.
Το κοκτέιλ της σεζόν
Zombie. Γίνεται χαμός.
Νίκος Djebbour, Mosaiko- Γλυφάδα
Η εναλλακτική πιάτσα της Γλυφάδας στην Λαοδίκης έχει το αγαπημένο της στέκι. Το Mosaiko. Εκεί ο Νίκος σου φτιάχνει κοκτέιλ, ενώ ακούς Rolling Stones και χαζεύεις την vintage διακόσμηση.
Μια τυπική σου μέρα
Αγαπώ τον Rafik τον σκύλο μου, την μπάλα, την μουσική, τις μηχανές και τα ταξίδια.
Το καλύτερο αντίδοτο του hangover
To σεξ
Το αγαπημένο σου πράγμα στην πόλη
Οι βόλτες κάτω απ’ την Ακρόπολη
Πώς φλερτάρουν οι γυναίκες;
Ρωτάνε τι έχει το ποτό τους μέσα, σε ψάχνουν στο facebook, κοιτάνε.
Αν εσύ ήσουν ποτό τι ποτό θα ήσουν;
Κάποιο blended whisky, με βλέψεις να γίνω καλό, παλαιωμένο και single malt
Διηγήσου μας μια ιστορία
Πέρσι που δούλευα στο Holy Spirit είχα βάλει στοίχημα 50 ευρώ με ένα φίλο αν μπορώ να πιω μια XL κανάτα Fantastic Boyfriend εν ώρα δουλειάς. Τα κατάφερα και κέρασα σουβλάκια όλο το προσωπικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.