Κούλουμα και γιορτές στην πόλη
Που και πώς θα περάσεις την Καθαρά Δευτέρα αν μείνεις στην Αθήνα
Λόφος Φιλοπάππου. Από τις 11.00 θα παίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Στις 11.30 ξεκινάει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη. Δωρεάν λαγάνες και χαλβάς.
Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. Ο Δήμος Αθηναίων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων διοργανώνουν γλέντι με παραδοσιακή μουσική.
Παραλία Φρεαττύδας. 11.00-15.00 γλέντι του Δήμου Πειραιά με χαρταετό, λαγάνα, σαρακοστιανά και κρασί, 12.00-14.00 συναυλία με βιολιά και λαούτα. Αν βρέχει η εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», δίπλα στο δημαρχείο.
Πεντέλη. Στις κατασκηνώσεις Ν. Πεντέλης, τέρμα της οδού Ναυαρίνου, γλέντι με παραδοσιακά φαγητά και μουσική.
Άνω Γλυφάδα. Νηστίσιμα, κρασί, πολύς χορός και τραγούδι στο Πατητήρι, όπου μπορείτε να πετάξετε και το χαρταετό σας – ωραίοι αέρηδες.
Πικ-νικ στις εξοχές της Αθήνας
Πάρτε τη γιαγιά, τα πιτσιρίκια στο πίσω κάθισμα, τη λαγάνα παραμάσχαλα, κρεμάστε το χταπόδι στο καθρεφτάκι του παρμπρίζ. Μην ξεχάσετε το καρό τραπεζομάντιλο…
Πεδίον του Άρεως. Με τεχνητό ποταμάκι, δύο αναψυκτήρια, σιντριβάνια και πράσινο που πνίγει το θόρυβο της Αλεξάνδρας.
Λόφος Φιλοπάππου. All time classic προορισμός. Σκαρφαλώστε, πετάξτε χαρταετό, στρώστε τα σαρακοστιανά.
Άλσος Τατοΐου. Τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά είναι δυο βήματα από την Αθήνα και έχουν τεράστιες πράσινες εκτάσεις. Θα σας μείνει αξέχαστο.
Καισαριανή. Άπειρα στρέμματα γρασιδιού, παιδική χαρά για τους μικρότερους, παντού τραπεζάκια πικνίκ. Τι καλύτερο; Σε πολύ κοντινή απόσταση οι ταβέρνες της πλατείας άμα πιάσει βροχή.
Πόσο πάει η γαρίδα;
Οι τιμές της Βαρβακείου Αγοράς για το τραπέζι της Σαρακοστής:
Γαρίδες: €3,50-14/ κιλό
Σουπιές: €6-10/κιλό
Καλαμάρια: €5-16/κιλό
Χταπόδι: €9-12/κιλό
Μπακαλιάρος: €7-13/κιλό
Θράψαλα: από €4,80/κιλό
Καραβίδες: περίπου €35/κιλό
Tip: Όσο πιο αργά πάτε, τόσο πιο πολύ θα έχουν πέσει οι τιμές. Την εβδομάδα πριν από την Καθαρή Δευτέρα ακριβαίνουν τα πάντα, αλλά αν πάτε ανήμερα θα πετύχετε τις καλύτερες τιμές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.