- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Καλύτερη νεαρή σεφ της Ευρώπης για το 2019 μια 24χρονη Ροδίτισσα
Εξασφάλισε το πρώτο βραβείο, με το πιάτο «12 Elements»
Η Ειρήνη Γιωργουδιού από τη Ρόδο κατέκτησε την πρωτιά στον γαστρονομικό διαγωνισμό «European Young Chef Award 2019».
Η 24χρονη Ροδίτισσα Ειρήνη Γιωργουδιού κατέκτησε την πρωτιά στον γαστρονομικό διαγωνισμό για τον «Καλύτερο νεαρό σεφ της Ευρώπης 2019» («European Young Chef Award 2019»), που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, με το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT), στις 23 και 24 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, στη Ρόδο. Η Ειρήνη Γιωργουδιού εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η ταλαντούχα νεαρή σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, η οποία εργάζεται στο ξενοδοχείο «Esperos Village», εξασφάλισε το πρώτο βραβείο, με το πιάτο «12 Elements», η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 12 συστατικά από τα νησιά της Δωδεκανήσου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις της διεθνούς κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία της πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Το πιάτο «12 Elements» ήταν μια σφυρίδα με μπάμιες, ζαφορά, ξηρομυζήθρα και ακόμα 8 υλικά, σερβιρισμένα σε ένα πήλινο σκεύος, που «φέρνει την παράδοση τετ α τετ με τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Jure Dretnik από τη Σλοβενία με το πιάτο «Lunch of Mowers», και την τρίτη, ο Hans Kjellsson από τη Δανία, με το πιάτο «The Taste of Home».
Οι εννέα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα ήταν οι εξής:
Ειρήνη Γιωργουδιού - Ελλάδα, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πιάτο «12 Εlements»
Paul Vlad Răhăian - Ρουμανία, με το πιάτο «The Transylvanian Landscape»
Vic Tosseram - Ολλανδία, με το πιάτο «Cheeky Beans in Green, Vic Tosseram»
Hans Kjellsson - Δανία, με το πιάτο «The Taste of Home»
Rui Meira - Πορτογαλία, με το πιάτο « A "Mantenca" do Lar Minhoto (Keeping Minho‘s Home)
Mariona Rodà - Ισπανία, με το πιάτο «Autumn Walk into the Catalan Woods»
Clara Florit - Ισπανία, με το πιάτο «Noodles with Ray Textures»
Jure Dretnik - Σλοβενία, με το πιάτο «Lunch of Mowers»
Bernardo Calvo - Πορτογαλία, με το πιάτο «O Bacalhau, a Calega e o Alho (Codfish, Galician Kale and Garlic)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.