- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται την Ξάνθη και, πέρα από τις ομορφιές της, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξακουστά γλυκά της. Ο «Παπαπαρασκευάς» είναι γι’ αυτούς η «κρίσιμη» πληροφορία, μια και από το 1926 στην πόλη της Ξάνθης το ζαχαροπλαστείο του είναι συνώνυμο της απόλυτης γλύκας. Εδώ και λίγο καιρό η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο νεαρός Γιώργος Παπουτσόγλου, μετέφερε παράδοση και γλύκα και στην Αθήνα.
Στις αποσκευές του φέρνει τις μυστικές συνταγές της οικογένειας και την εμμονή στα ποιοτικά αγνά υλικά – τα προϊόντα παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης και μεταφέρονται καθημερινά στην Αθήνα, τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για να πάρετε μια γεύση, στο νέο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε: τις ξακουστές καριόκες με τη γλυκόπικρη σοκολάτα και τα καρύδια, τους φημισμένους κουραμπιέδες με το βούτυρο που σπάει μύτες, τα χαρακτηριστικά «ανωμαλάκια» –μικρά σοκολατένια βραχάκια γεμιστά με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς Θράκης–, σιροπιαστό σαραγλί με φύλλο φτιαγμένο στο χέρι, εκμέκ κανταΐφι, μπακλαβάδες, κορμούς, τούρτες, όλα τους μ’ εκείνη τη μοναδική αίσθηση του σπιτικού και χειροποίητου που όλοι οι παθιασμένοι γλυκατζήδες λατρεύουμε.
Α. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220, ανοιχτά κάθε μέρα 8.30-22.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.