- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Taste of Athens, φεστιβάλ γαστρονομίας στο ΚΠΙΣΝ
27-30 Σεπτεμβρίου, με διάσημους σεφ και εστιατόρια
Παρότι το φαγητό υπήρξε ανέκαθεν το πιο αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που αρχίσαμε να μιλάμε τόσο παθιασμένα για αυτό. Οι μαγειρικές εκπομπές έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, οι λαχταριστές φωτογραφίες στα social media επίσης, αλλά τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι αυτά που πήγαν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο. Το Taste of Athens είναι το μεγαλύτερο από αυτά τα φεστιβάλ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη. Ξεκίνησε το 2004 στο Λονδίνο και από τότε έχει παίξει με τους ουρανίσκους των foodies από το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κόνγκ. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται, για πρώτη φορά, και η δική μας σειρά.
Το Taste of Athens θα συγκεντρώσει τους πιο επιδραστικούς σεφ, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, και μύρια άλλα νόστιμα μυστικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με άλλα λόγια στους δροσερούς κήπους του ΚΠΙΣΝ μας περιμένει η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής εστιατοριακής και όχι μόνο σκηνής.
Εκτός από τις ομιλίες και τα workshops φημισμένων σεφ (δείτε τα αναλυτικά εδώ), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε μια γαστριμαργική εμπειρία. Μια και 12 φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας –ανάμεσά τους και εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin- θα προσφέρουν τα signature πιάτα τους σε τιμές που αρχίζουν από τα €3 και φτάνουν μέχρι τα €12 με ενδιάμεσες στάσεις τα €6 και €9. Είναι τιμές που ποτέ δεν θα συναντήσεις σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin όπως η Σπονδή και αυτό αξίζει να το σκεφτείς καλά, πριν πάρεις τον δρόμο προς το Φάληρο.
Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene με τον Άρη Βεζενέ, η Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί& Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που θα γνωρίσεις ξανά ή από την αρχή σε αυτές τις τρεις μέρες. Πλήθος ακόμα εκδηλώσεων θα παραμονεύουν (περισσότερες πληροφορίες εδώ) κι όλες τους υπόσχονται ένα τριήμερο γεμάτο γαστρονομικές εμπειρίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.