- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Taste of Athens, φεστιβάλ γαστρονομίας στο ΚΠΙΣΝ
27-30 Σεπτεμβρίου, με διάσημους σεφ και εστιατόρια
Παρότι το φαγητό υπήρξε ανέκαθεν το πιο αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που αρχίσαμε να μιλάμε τόσο παθιασμένα για αυτό. Οι μαγειρικές εκπομπές έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, οι λαχταριστές φωτογραφίες στα social media επίσης, αλλά τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι αυτά που πήγαν την κουβέντα σε άλλο επίπεδο. Το Taste of Athens είναι το μεγαλύτερο από αυτά τα φεστιβάλ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη. Ξεκίνησε το 2004 στο Λονδίνο και από τότε έχει παίξει με τους ουρανίσκους των foodies από το Σίδνεϊ έως το Χονγκ Κόνγκ. Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται, για πρώτη φορά, και η δική μας σειρά.
Το Taste of Athens θα συγκεντρώσει τους πιο επιδραστικούς σεφ, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, και μύρια άλλα νόστιμα μυστικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με άλλα λόγια στους δροσερούς κήπους του ΚΠΙΣΝ μας περιμένει η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής εστιατοριακής και όχι μόνο σκηνής.
Εκτός από τις ομιλίες και τα workshops φημισμένων σεφ (δείτε τα αναλυτικά εδώ), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε μια γαστριμαργική εμπειρία. Μια και 12 φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας –ανάμεσά τους και εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin- θα προσφέρουν τα signature πιάτα τους σε τιμές που αρχίζουν από τα €3 και φτάνουν μέχρι τα €12 με ενδιάμεσες στάσεις τα €6 και €9. Είναι τιμές που ποτέ δεν θα συναντήσεις σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin όπως η Σπονδή και αυτό αξίζει να το σκεφτείς καλά, πριν πάρεις τον δρόμο προς το Φάληρο.
Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene με τον Άρη Βεζενέ, η Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί& Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που θα γνωρίσεις ξανά ή από την αρχή σε αυτές τις τρεις μέρες. Πλήθος ακόμα εκδηλώσεων θα παραμονεύουν (περισσότερες πληροφορίες εδώ) κι όλες τους υπόσχονται ένα τριήμερο γεμάτο γαστρονομικές εμπειρίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Η Σάντυ Δημητριάδου φτιάχνει entremets που μοιάζουν με ψυχεδελικά γλυπτά, ζωγραφίζει με mirror glaze και αποδεικνύει ότι ανάμεσα στα τρίγωνα Πανοράματος και τα κλισέ της πόλης, υπάρχει χώρος για γαστρονομική τέχνη.
Ένα μικρό -και νόστιμο- βόρειο θαύμα με χίλια δυο νόστιμα για να γευτείς
Ο αυστριακός φούρνος Rye στο Σόχο διχάζει τους λάτρεις της γαστρονομίας
Με ανανεωμένη εμφάνιση, πλούσια γεύση και την ελεύθερη έκφραση στο επίκεντρο, η Lovit μιλά στη GenZ και στους Millennials που αγαπούν τη διαφορετικότητα και θέλουν να δίνουν τον δικό τους τόνο σε ό,τι κάνουν
Από τα μπαρ και τα πολύχρωμα ψωμιά του Line στο δικό της all day στέκι
Mερικές καθημερινές συνήθειες μπορεί να χαλάνε την απόλαυση
Το τέλειο μπιφτεκόψωμο σε περιμένει στην επόμενη γωνία
Αφράτα μπισκότα, χρυσαφένια pancakes, αυγά σε κάθε δυνατή εκδοχή και ο καφές που ονειρεύεσαι
Εδώ φτιάχνονται καθημερινά χειροποίητα cinnamon rolls, buns με καρδάμο και μαρμελάδα
Oι specialty επιλογές της Handpickers Coffee Roasters πρωταγωνιστούν στο μενού
Υπάρχουν συνήθειες που στην Ιταλία περνούν από γενιά σε γενιά
Κάθε φλιτζάνι καφέ κρύβει μέσα του έναν ξεχωριστό, μοναδικό χαρακτήρα
Ένας καλός καφές, κάτι ζεστό στο πιάτο, ένα μπολ γεμάτο υφές και χρώματα και κάτι γλυκό για το τέλος
Specialty coffee και φαγητό σε ένα μενού που έχει ως πρωταγωνιστές φρεσκοψημένα bagels, soft cookies και αφράτα cinnamon rolls
Από τον καφέ μέχρι το matcha και τα proffees, τα ροφήματα σήμερα τα θέλουμε κρύα, φωτογενή και να θυμίζουν γλυκό.
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το δεύτερο διήμερο Φεστιβάλ του Γαστρονόμου: είσοδος, μάγειρες, φαγητό, ποτό και όσα μας περιμένουν στην Πειραιώς 260
Το πιο σταθερό ραντεβού των Αθηναίων κλείνει την πρώτη του δεκαετία
Ποντικάκι, γαλακτομπούρεκο και ο πιο ονειρεμένος μπακλαβάς του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.