- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ένας προικισμένος Κερκυραίος σεφ ταράζει τα νερά της Πάρου με το Bianco
Ο Χάρης Νικολούζος αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας
O Χάρης Νικολούζος κατ΄αρχας είναι ένας τυπικός Κερκυραίος. Χαρμόσυνος, ευγενής, αισιόδοξος, αιθεροβάμων...! Τώρα, αν συνδέσεις τα χαρακτηριστικά αυτά με το ταλέντο του, τις εμπειρίες του, τις επιδόσεις του (έχει δουλέψει με τον Έκτορα Μποτρίνι στο Ετρούσκο και μετά στη Χαλκιδική με τον Herve Pronzato) και τη μεγάλη του καρδιά, τότε σίγουρα δικαιούται να θεωρείται ως μια από τις πλέον ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας. Κύριό του χάρισμα και εμμονή να συνταιριάζει τις παραδοσιακές συνταγές με τον νεωτερισμό.
Αυτές τις γεύσεις της πατρίδας του, ιδωμένες από τη δική του λοξή ματιά, θέλησε να μεταφέρει ο Χάρης στην αγαπημένη μου Νάουσα. Τον γνωρίζω πάνω από 7 χρόνια και πραγματικά χάρηκα που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο νησί. Η κουζίνα των εστιατορίων της Πάρου, σίγουρα κάτι έχει να πάρει από τις τεχνικές και τις καινοτομίες του, οι δε καλοφαγάδες να απολαύσουν νέες αντιλήψεις γεύσεων. Καλή του τύχη λοιπόν.
Η έδρα του, στο παλιό "Blue Fish" που το μετονόμασε σε "Bianco" - κάτι από το λευκό του νησιού, κάτι από τη λευκή αισθητική του χώρου, αλλά και από το Bianco του κερκυραϊκού εδέσματος - βρίσκεται στη μαρίνα της Νάουσας, λίγα μέτρα από το πνιγμένο από κόσμο λιμάνι της Νάουσας. O σεφ συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Οικονομίδη και μετέτρεψαν το παλιό εστιατόριο για ψάρι, σε εστιατόριο με τη δημιουργική, ντελικάτη και ευρηματική ελληνική κουζίνα.
Απο το μενού του Χάρη δεν θα έλειπε η Αθηναϊκή, η λατρεμένη αστική σαλάτα, που ο Χάρης Νικολούζος την κάνει με σφυρίδα, βρασμένη με κουρκουμά, ελαφριά μαγιονέζα λεμονιού, λαχανικά φρεσκά και τουρσί κάπαρη και αγγουράκι (όχι πατάτα) και από πάνω έχει carpaccio από κολοκυθάκι και τριμμένο κρόκου αυγού.
«Στο σπίτι μου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, το πιο συνηθισμένο φαγητό είναι η μπακαλιαρόπιτα. Τώρα βέβαια που επισκέπτομαι το σπίτι μια στο τόσο, μου ετοιμάζουν 3 ταψιά, ένα η μανά μου και 2 οι γιαγιάδες μου».
Επιθυμώντας να έχει κοντά του τη γλυκιά του ανάμνηση, τον μπακαλιάρο την έκανε ντάμπλινγκ και τη σερβίρει με μια σάλτσα από ασπράδι αυγού και από πάνω την τελευταία στιγμή τρίβει αυγοτάραχο Τρικαλινού (από τις πιο πετυχημένες γεύσεις του Bianco). Περισσότερα.
*Για τον Χάρη Νικολούζο διαβάστε εδώ.
**Για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Η Σάντυ Δημητριάδου φτιάχνει entremets που μοιάζουν με ψυχεδελικά γλυπτά, ζωγραφίζει με mirror glaze και αποδεικνύει ότι ανάμεσα στα τρίγωνα Πανοράματος και τα κλισέ της πόλης, υπάρχει χώρος για γαστρονομική τέχνη.
Ένα μικρό -και νόστιμο- βόρειο θαύμα με χίλια δυο νόστιμα για να γευτείς
Ο αυστριακός φούρνος Rye στο Σόχο διχάζει τους λάτρεις της γαστρονομίας
Με ανανεωμένη εμφάνιση, πλούσια γεύση και την ελεύθερη έκφραση στο επίκεντρο, η Lovit μιλά στη GenZ και στους Millennials που αγαπούν τη διαφορετικότητα και θέλουν να δίνουν τον δικό τους τόνο σε ό,τι κάνουν
Από τα μπαρ και τα πολύχρωμα ψωμιά του Line στο δικό της all day στέκι
Mερικές καθημερινές συνήθειες μπορεί να χαλάνε την απόλαυση
Το τέλειο μπιφτεκόψωμο σε περιμένει στην επόμενη γωνία
Αφράτα μπισκότα, χρυσαφένια pancakes, αυγά σε κάθε δυνατή εκδοχή και ο καφές που ονειρεύεσαι
Εδώ φτιάχνονται καθημερινά χειροποίητα cinnamon rolls, buns με καρδάμο και μαρμελάδα
Oι specialty επιλογές της Handpickers Coffee Roasters πρωταγωνιστούν στο μενού
Υπάρχουν συνήθειες που στην Ιταλία περνούν από γενιά σε γενιά
Κάθε φλιτζάνι καφέ κρύβει μέσα του έναν ξεχωριστό, μοναδικό χαρακτήρα
Ένας καλός καφές, κάτι ζεστό στο πιάτο, ένα μπολ γεμάτο υφές και χρώματα και κάτι γλυκό για το τέλος
Specialty coffee και φαγητό σε ένα μενού που έχει ως πρωταγωνιστές φρεσκοψημένα bagels, soft cookies και αφράτα cinnamon rolls
Από τον καφέ μέχρι το matcha και τα proffees, τα ροφήματα σήμερα τα θέλουμε κρύα, φωτογενή και να θυμίζουν γλυκό.
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το δεύτερο διήμερο Φεστιβάλ του Γαστρονόμου: είσοδος, μάγειρες, φαγητό, ποτό και όσα μας περιμένουν στην Πειραιώς 260
Το πιο σταθερό ραντεβού των Αθηναίων κλείνει την πρώτη του δεκαετία
Ποντικάκι, γαλακτομπούρεκο και ο πιο ονειρεμένος μπακλαβάς του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
