- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Πεινάω. Θα φάμε noodles με μπαμπού ή κουλούρι Θεσσαλονίκης με μαρινάτες λωρίδες χοιρινού και σος γιαουρτιού;» – δύο κορίτσια συγκρίνουν τις μεσημεριανές επιλογές τους στην Αιόλου. Χαμογελάω. Λίγα μόλις χρόνια πριν, οι επιλογές ήταν: 1. Σουβλάκι. 2. Τυρόπιτα. 3. Burger (από μεγάλες αλυσίδες φαστφουντάδικων). Τώρα; Τώρα, φίλοι μου, το street food έκλεψε μυστικά από τις κουζίνες του κόσμου, έκανε το πέρασμά του σε κάθε κεντρικό δρόμο της πόλης και κατέληξε στις απαστράπτουσες κουζίνες διάσημων σεφ, καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως το απόλυτο νέο trend της γεύσης. Όλοι το λατρεύουν, όλοι μιλούν για αυτό. Και πώς αλλιώς; Είναι οικονομικό και διαολεμένα νόστιμο. Πάντα γρήγορο, ποτέ πρόχειρο (οποιαδήποτε σχέση με το fast food είναι καθαρά συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα). Μπορεί να τρώω στον δρόμο, αλλά τρώω ποιοτικά, με αγνά υλικά και τεχνικές που μόνο ένας επαγγελματίας σεφ μπορεί να προσφέρει.
Έτσι, στο Po’ Boys ο Βασίλης Σπόρος σιγοκαπνίζει κρέατα σε ένα καπνιστήριο που σχεδίασε ο ίδιος και δημιουργεί burgers και σάντουιτς σε αυθεντικό νοτιαμερικάνικο BBQ τόνο. Ο Alsi Sin σιγοψήνει πάπιες στην γκουρμέ και ολοκαίνουργια καντίνα του Pecking Duck συστήνοντας στην Πανόρμου την καθημερινότητα της Κίνας. Στο Κολωνάκι τσιμπολογάς gourmet ψωμάκια στο καινούργιο Queen Bee. Στην καρδιά των Εξαρχείων βρίσκεις τα πιο gourmet burgers της πόλης (Talking Breads) και το σουβλάκι ανακαλύπτει τη vegan εκδοχή του σε ένα πιτόγυρο με γύρο μανιταριών και τηγανητή πατάτα υψηλών προδιαγραφών (Amanita Grill). Όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αναβάθμιση ΚΑΙ του αγαπημένου ελληνικού street food: Στο Hoocut 5 διάσημοι σεφ (Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος, Κλεομένης Ζουρνατζής, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) πειραματίζονται με τον εθνικό ήρωα - σουβλάκι καταφέρνοντας να βγάλουν τα μυστικά της υψηλής κουζίνας στον δρόμο. Το street food βρίσκεται τώρα στην καλύτερη στιγμή του. Βγείτε βόλτα και ανακαλύψτε το.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.