Δεσποινίς Μαργαρίτα
Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια φτιάξε δροσερές μαργαρίτες και κάλεσε την παρέα να τις μαδήσετε γουλιά- γουλιά
Ο μύθος λέει πως ένα ζεστό απόγευμα του 1941 η Μαργαρίτα Henkel κόρη του Γερμανού πρέσβη στο Μεξικό πέρασε τις πόρτες του διάσημου μπαρ “Hussong's Cantina” στην Ensenada. Για καλή της τύχη εκείνη τη στιγμή ο μπάρμαν Don Carlos Orozco πειραματιζόταν πάνω σε ένα νέο κοκτέιλ ανακατεύοντας διάφορα υλικά. Η Μαργαρίτα με μεγάλη προθυμία πήρε το ρόλο του δοκιμαστή με αποτέλεσμα στο τέλος ο μπάρμαν να δώσει στο καινούργιο του κοκτέιλ το όνομα της. Άλλοι μύθοι σχετικά με την ονοματοδοσία εμπλέκουν την Ρίτα Χέιγουορθ ή την Πέγκυ Λι .
Όποια όμως και να είναι η αλήθεια η πρόταση είναι μία. Ο κωδικός είναι 2-1-1, δηλαδή 2 δόσεις τεκίλα, 1 δόση Triple Sec ή Cointreau και 1 λάιμ. Επειδή όμως οι κωδικοί σπάνε πια εύκολα διάβασε τις παρακάτω συνταγές...
Απλώς Margarita
|
Υλικά:
1 φ. τ. τεκίλα ( ή ¾ φ. τ. τεκίλα για πιο λάιτ )
½ φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό από λάιμ (περίπου 4 λάιμ)
½ φ. τ. Triple Sec ή Cointreau
1κ. σ. ζάχαρη
1 λάιμ κομμένο σε φέτες ή λωρίδες φλούδας για γαρνίρισμα
αλάτι
παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο
Τρίψτε με μια φέτα από λάιμ το χείλος 4 ποτηριών για μαργαρίτα ή Μαρτίνι, βάλτε αλάτι σε ένα πιάτο στρίψτε επάνω κυκλικά τα ποτήρια ώστε να σχηματιστεί ένα δακτυλίδι από αλάτι. Ανακατέψτε την τεκίλα, το χυμό λάιμ, το Triple Sec , τη ζάχαρη και τον πάγο καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σερβίρετε αμέσως στα ποτήρια. Διακοσμήστε με φέτες λάιμ ή λωρίδες από τη φλούδα του.
Αν θέλουμε βάζουμε το χυμό από ένα -δυο λάιμ και το υπόλοιπο έτοιμο σιρόπι λάιμ για Μαργαρίτα
Paloma Margarita (με γκρέιπφρουτ)
Υλικά:
1 φ. τ. λευκή τεκίλα
Γρεναδίνη
1 φ. τ. φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ ( κατά προτίμηση κόκκινα)
¼ φ. τ φρέσκο χυμό λάιμ
2 κ. σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Σόδα ( κατά προτίμηση με γεύση λεμόνι)
Ελάχιστο αλάτι
Κομματάκια ή φλούδες από γκρέιπφρουτ για γαρνίρισμα
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Γεμίζουμε τα ¾ από 4 ψηλά ποτήρια με παγάκια. Χύνουμε από ½ κ. σ. γρεναδίνη σε κάθε ποτήρι. Αναμειγνύουμε στο σέικερ την τεκίλα τον χυμό γκρέιπφρουτ, τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη) και τα χύνουμε στα ποτήρια. Προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι από ¼ φ. τ. σόδα λεμόνι . Διακοσμούμε με ένα κομματάκι γκρέιπφρουτ ή με ένα φύλλο βασιλικού και μια λωρίδα από την φλούδα του γκρέιπφρουτ.
Beer- Margarita
Υλικά:
½ φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό λάιμ (περίπου 4 λάιμ)
1κ.σ. ζάχαρη
½ φ. τ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι Triple Sec ή Grand Marnier
1 φ. τ. κίτρινη τεκίλα
½ κουτί μπίρα
πάγο
ελάχιστο αλάτι
φέτες λάιμ για γαρνίρισμα
1 λάιμ κομμένο στη μέση
Βάλτε αλάτι σε ένα πιάτο, τρίψτε με το λάιμ το χείλος τεσσάρων ποτηριών για Μαργαρίτα και πιέστε τα πάνω στο πιάτο με το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ το χυμό λάιμ, το λικέρ πορτοκάλι, το triple Sec, την τεκίλα, τη ζάχαρη και αρκετό πάγο. Μόλις ανακατευτούν καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη) πρόσθεστε την μπίρα και σερβίρετε αμέσως στα ποτήρια. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ και αν χρειαστεί προσθέστε παγάκια.
Μαργαρίτα Φράουλα
Υλικά:
2 φ. τ. τριμμένο πάγο
½ φ. τ. πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (ή κατεψυγμένες)
1 φ. τ. τεκίλα
χυμός από 2 λάιμ
½ φ. τ. Triple Sec ή Grand Marnier
Σιρόπι ( ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης που το βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη) -περίπου ένα σφηνάκι
4 φράουλες
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ τον πάγο, τις φράουλες, την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, το Triple Sec και το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια προσθέτοντας μια φράουλα και δυόσμο για ‘’ντεκόρ’’
Μαργαρίτα Πεπόνι
Υλικά:
1 φ. τ. παγωμένο πεπόνι (το έχουμε βάλει για λίγο κομμένο σε κομματάκια στην κατάψυξη )
1 φ. τ άσπρη τεκίλα
1/2 φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό λάιμ
1/2 φ. τ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (Triple Sec ή Grand Marnier)
2 κ. σ. ζάχαρη ή 1/3 φ. τ σιρόπι ( ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης που το βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη)
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε (στην ένδειξη για smoothies) μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη). Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρουμε με κομματάκια πεπόνι ή φέτες λάιμ
* Αντί για φρέσκο πεπόνι και ζάχαρη ή σιρόπι μπορούμε να βάλουμε ¾ φ. τ. λικέρ πεπόνι
Αποκρυπτογράφηση:
κ. σ. κουταλάκι σούπας
φ. τ. φλιτζανάκι καφέ
φ.κ. φλιτζανάκι καφέ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.