- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υλικά
1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες ή ψωμί τύπου τσιαπάτα ή χωριάτικο
4 κόκκινες πιπεριές
1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο & 1 κομμένη στη μέση
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και λεπτοκομμένη
Λίγα κομμάτια μοτσαρέλα ή κάποιο λευκό μαλακό τυρί
Λίγα φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να καεί το δέρμα τους και να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κάππαρη, το λιωμένο σκόρδο, το βασιλικό και το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα το ψωμί ώστε να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές, αλείφουμε το μείγμα με τις πιπεριές, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Info: Οι μπρουσκέτες συνδυάζονται υπέροχα με αλλαντικά, ενώ μπορούν να είναι το πρώτο πιάτο όταν η συνέχεια είναι μια καλή, αυθεντικά ιταλική μακαρονάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.