- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
City of Gold, μια ερωτική επιστολή στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες
Οι λιχουδιές του τώρα αναμετριούνται με τις σπεσιαλιτέ του μέλλοντος
Πέμπτη 25/1 στις 21:00 @ Exile Room
Μια ερωτική επιστολή στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, το «City of Gold» φωνάζει ηχηρά – μέσα από το στόμα του βραβευμένου με Πούλιτζερ ρεστοκριτικού Jonathan Gold – ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τον τόπο σου αν δεν εξετάσεις τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του! Κι αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε είδους μετανάστη και την καντίνα του, ένα κίνημα που έχει αλλάξει ολοσχερώς το πρόσωπο του Λος Άντζελες. Το πάθος του Γκολντ για καλό φαγητό τον φέρνει αντιμέτωπο με τις συμμορίες, τη βία και τη φτώχεια που κρύβεται πίσω από τη γυαλιστερή επιφάνεια της Πόλης των Αγγέλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μια αναβράζουσα πολυπολιτισμικότητα που δεν λέει να καταλαγιάσει. Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα λιποθυμικά απολαυστικό ντοκιμαντέρ που αποδεικνύει περίτρανα ότι μόνο αν φας αυτό που τρώει ο διπλανός σου θα σταματήσεις να τον θεωρείς «ξένο».
Η προβολή του City of Gold πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος American Film Showcase. Σκηνοθεσία: Laura Gabbert / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 96’. Είσοδος ελεύθερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.