Θεματα

Ένας χασάπης στη Νέα Υόρκη - Ο Salt Bae θα αλατίζει τις μπριζόλες του στο Μανχάταν (εικόνες, video)

«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι υποτιμητικό» - Τώρα όλα τα παιδιά θέλουν να γίνουν χασάπηδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salt_bae.jpg

Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου αλατίζει πλέον τις μπριζόλες του στο Μανχάταν.

Ο Νουσράτ Γκόκτσε - γνωστός ως Salt Bae - άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο εστιατόριο της αλυσίδας μπριζολάδικών του, Nur-Est. Και σε έναν τοίχο υπάρχει μια τεράστια εικόνα του πασίγνωστου στο διαδίκτυο meme του Νουσράτ: ο ίδιος, φορώντας ένα λευκό T-shirt και τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, το δεξί του χέρι ένα V και απ' τις άκρες των δαχτύλων του να πέφτει από ψηλά ένας μικρός καταρράκτης αλάτι.
Mal güzel #saltbae#salt#saltlife

Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, έχει γίνει μια διασημότητα στον εικονικό κόσμο και όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν στον τρισδιάστατο κόσμο.
18770721.jpg
EPA/HAYOUNG JEON

«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.
New York halayi#saltbae #salt#saltlife @ibrahimtatlises

Συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture για να ανοίξει το μπριζολάδικό του εκεί που παλιά ήταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St. Θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 θαυμαστές - του ίδιου και της κουζίνας του -, τους 80 από τους οποίους σε χώρο, έξω.
#saltbae#salt#saltlife

Μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι. Το κρέας θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα». Οπωσδήποτε λουκούμι. Το μενού περιλαμβάνει και κόφτα.  Ίσως το ατού είναι ότι θα σερβίρει ο ίδιος ο Salt Bae. Με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι, τα στρογγυλά μαύρα γυαλιά ηλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ