- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαρία & Αντουανέτα, πίτες από σπίτι
Κουκλίστικο, μοσχοβολιστό με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι
Η Μαρία φτιάχνει παραδοσιακές πίτες με συνταγές της μαμάς της, της κυρίας Αντουανέτας: σπανακόπιτες, μελιτζανόπιτες, κοτόπιτες, κιμαδόπιτες, μανιταρόπιτες και ό,τι πίτα μπορεί να σκεφτεί κανείς, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο από αλεύρι απλό, Ζέας, ολικής ή ντίνκελ. Έχει ήδη εργαστήριο εδώ και μερικά χρόνια στους Αμπελόκηπους, αλλά τώρα «κατέβηκε» στο Κολωνάκι. Το «Μαρία & Αντουανέτα» είναι κουκλίστικο, παστέλ, μοσχοβολιστό, με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες που πωλούνται είτε ολόκληρες, (ψημένες, ωμές ή κατεψυγμένες), είτε με το κομμάτι. Η πρασόπιτα και η χορτόπιτα είναι αξεπέραστες, όπως και η μηλόπιτα, αν και συνήθως ψηφίζεται καλύτερη όλων η τυρόπιτα σπέσιαλ…
«Μαρία & Αντουανέτα», χειροποίητες πίτες, Μηλιώνη 1Β, Κολωνάκι 213-0416420.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.