- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι απαιτητικοί ταξιδιώτες της Ελλάδας συναντιούνται στο Cuisineblue
Η διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει πραγματικό νόημα στη φιλοξενία και προσφέρει εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού
Μια ωραία ιδέα που έγινε πράξη και ταξιδεύει τις ομορφιές και το άρωμα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πώς μπορεί να γίνει ένα ταξίδι αξέχαστο;
Η ελληνική φιλοξενία περνάει μέσα από την τοπική γαστρονομία και δημιουργεί εμπειρίες για απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Το Cuisineblue είναι μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα όπου συναντιούνται οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, με αξιόλογους ντόπιους οικοδεσπότες που προσφέρουν εμπειρίες γαστρονομίας και πολιτισμού.
Mια ξεχωριστή πρόταση για όσους ταξιδεύουν μόνοι ή σε μικρές ομάδες και επιθυμούν να συνδυάσουν τη γαστρονομική εμπειρία με ένα ταξίδι στην κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Για την ομάδα του Cuisineblue το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσει ντόπιους οικοδεσπότες που θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μία μοναδική εμπειρία τοπικής γαστρονομίας και πολιτισμού.
«Επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τους οικοδεσπότες μας και σχεδιάζουμε μαζί τους με πολύ μεράκι την κάθε εμπειρία, είτε είναι απλά ένα γεύμα είτε ένας περίπατος που καταλήγει σε δείπνο, είτε ένα μάθημα μαγειρικής», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, ώστε η κάθε εμπειρία να αποτελεί το αποκορύφωμα του ταξιδιού των πελατών μας. Οικοδεσπότες όπως ο Δημοσθένης που είναι μεταφραστής και λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, η Μαριάννα που έχει σπουδές στην αρχαιολογία και την ιστορία του φαγητού ή ο Νίκος που είναι λαογράφος, επιβεβαιώνουν την προσπάθεια.
Με αντίστοιχη έρευνα επιλέγονται και οι μοναδικοί προορισμοί και τόποι συνάντησης όπου πραγματοποιούνται οι εμπειρίες Cuisineblue.
Πώς λειτουργεί; Ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα διατηρητέο της παλιάς Αθήνας που ανήκει σε μια παλιά αστική οικογένεια ή σε ένα μοναδικό σπίτι στην Κέρκυρα που ο οικοδεσπότης έχει χτίσει με τα χέρια του. Μπορεί να ζήσει μια ολοήμερη οινική εμπειρία στη Νεμέα ή να επισκεφτεί τη σκεπαστή Αγορά στα Χανιά και να επιλέξει τις πρώτες ύλες μαζί με τον οικοδεσπότη για να φτιάξουν μαζί μία τοπική πίτα ή μπορεί απλά να χαλαρώσει και να απολαύσει ένα υπέροχο brunch στην κοσμοπολίτικη Μύκονο στην αυλή ενός τυροκομείο με θέα το απέραντο γαλάζιο.
«Η απήχηση είναι μεγάλη», σημειώνει η επικεφαλής του Cuisineblue κυρία Βιολέττα Γκελεστάθη, και «έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες αλλά και από τους οικοδεσπότες».
Η έννοια της φιλοξενίας βρίσκει πραγματικό νόημα στο Cuisineblue και οι αυθεντικές εμπειρίες γίνονται η αφορμή για την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο cuisineblue.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.