- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μικρά πιάτα σημαίνει μοιράζομαι, δοκιμάζω πολλές γεύσεις, πληρώνω λιγότερα. Το Μαύρο Πρόβατο, στο Παγκράτι, με ελληνική σύγχρονη κουζίνα, ήταν μάλλον η πιο επιτυχημένη άφιξη της σεζόν, ενώ τα μεζεδάκια, ελληνικά-ισπανικά-ασιατικά, πλασάρονται σε όλους τους καταλόγους προσιτών ή και ακριβών ρεστό.

Μαύρο Προβατο, μια δυνατή άφιξη στο Παγκράτι
● Καλά κρασιά σε ποτήρι, ακριβά κρασιά σε καλές τιμές Κάθε εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του (και τους πελάτες του) έχει πια ικανό αριθμό ετικετών σε ποτήρι, διαλέγει και κάποια από τα λεγόμενα «ακριβά» και τα προσφέρει σε τιμές που επιτρέπουν την επανάληψη.
● Wine bars: Πολλές ετικέτες για να μαθαίνεις, άνεση και συμπάθεια για τους αμύητους, οινοδοκιμασίες και οινογνωριμίες που δεν χρειάζονται σαν πρόφαση το φαγητό. Το Wine Point, το Fabrica de Vino, το Oinoscent ανήκουν πια στους «βετεράνους», το Heteroclito είναι το «word of mouth» της σεζόν, το ολοκαίνουργιο By the Glass μαζεύει τον κόσμο στην Φιλελλήνων, στο Ombra του Ψυχικού σερβίρουν με ειδίκευση (!) στο prosecco.

Heterocliton, ένα wine bar που έγινε talk of the town από τη στιγμή που άνοιξε
● Bistronomie: Δηλαδή, all day με φαγητό. Όχι τοστ και σνακς, αλλά καθημερινό, καλό, πολλές φορές σπιτικό φαγητό που αλλάζει συνέχεια.
● Breakfast: Παλιά, αυστηρά στα ξενοδοχεία – στο New Taste (του New Hotel στη Φιλελλήνων) τις Κυριακές το πρωί είναι η πιο hot ώρα. Τώρα όμως και στο Σπίτι στη Φιλοθέη για scrambled eggs, στο Soletto για αυγά με σπαράγγια και εφημερίδα, μέχρι και στο Safka για πρωινό α λα Σκανδιναβία.

Αυγά Benedict, ένα πιάτο σουξέ στο New Taste
● Εξπέρ στα κοκτέιλ. Ή μια νέα καριέρα σε άνθηση. Στην αρχή ήταν ο Μιχάλης Μένεγος που ξεκίνησε από μπάρμαν και έφτασε να γίνει brand ambassador του Havana Club. Σήμερα υπάρχει μια φουρνιά διάσημων κοκτεϊλάδων (barman-mixologist-bartender, μη μασάς το ίδιο σημαίνουν) που είναι απολαυστικοί να τους ακούς να μιλάνε για βοτάνια, συνδυασμούς, αποστάγματα, ακόμη καλύτεροι στο να στα φτιάχνουν και να τα πίνεις. Σταρ των ημερών ο Γιάννης Κοροβέσης (Osterman).

Τα κοκτέιλ μέσα σε παγωμένα σέικερ στο Αpsedi

Κολοκύθα, η νέα ρόκα;
Κάτσε στην μπάρα. Με τόσα bistrot και wine bars είναι εξηγήσιμη και η ξαφνική μανία που μας θέλει όλους στα «ψηλά», να τσιμπολογάμε ή και να τρώμε κανονικά, κάνοντας «to know us better» με τους υπόλοιπους θαμώνες. Ιδανικό και με πολύ καλές προτάσεις φαγητού το ολοκαίνουργιο J στην Κηφισιά.

J, το νέο meeting point των Β.Π. έχει τέλεια μπάρα
● Low Fat: Γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά παντού, πιάτα που γιατρεύουν την ψυχή στο Avocado Food For Life, χορτοφαγικά μενού στο Rosebud, super foods στα φαρμακεία, τις λαϊκές, τα telemarketing. Ή η κρίση μάς έκανε λιτοδίαιτους, ή την κάνουμε σιγά-σιγά…

Χορτοφαγικές προτάσεις που φτιάχνουν τη διάθεση στo Avocado Food For Life
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.