- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κοιτάζοντάς τον άνετα παραφράζεις τον τίτλο της ταινίας «Ωραίος ως Έλλην» με το «Ωραίος ως ζαχαροπλάστης». Όμως ο Γιώργος Μπαχτής εκτός από όμορφος είναι και σούπερ ταλαντούχος. Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Global Chefs Challenge και έτσι απέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (ανήκει στην ομάδα του executive chef patissier Τάσου Ζησόπουλου), ετοίμασε ένα γλυκό «νέας ελληνικής ζαχαροπλαστικής» με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που είχε μάλιστα όνομα «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού». Κριτές ήταν διεθνείς αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της HO.RE.CA 2013, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Νορβηγία μέσα στο 2014.
Τα γλυκά του μπορούμε να γευτούμε στο εστιατόριο The Parliament και στο Café Plaza Lounge του NJV Athens Plaza στη πλατεία Συντάγματος. (Και φανταζόμαστε πως θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Μπορεί να έρθει ο σεφ να του δώσω συγχαρητήρια;»)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.