Ο Θαλασσινός στις Θάλασσες του Κόσμου
Ο Θαλασσινός είναι ένα γερό σκαρί. Τριάντα σχεδόν χρόνια τώρα έχει ταξιδέψει με όλους τους καιρούς και είναι πάντα έτοιμος για καινούργιες περιπέτειες. Αυτή την εποχή εγκαινιάζει μια καινούργια θεματική ενότητα, τις «Θάλασσες του Κόσμου» και καλεί guest σεφ για να προσεγγίσουν με τη ματιά του τόπου και της κουλτούρας τους τις θαλασσινές γεύσεις.
Για το πρώτο του ταξίδι ξεκινάει από τις «ρίζες» του και πιάνει Βόσπορο- η κουζίνα του είναι άλλωστε πάντα βαθιά επηρεασμένη από τις πολίτικες γεύσεις. Και μεθαύριο Σάββατο στις 20 Φεβρουαρίου πρώτη προσκεκλημένη είναι η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η αγαπημένη Κωνσταντινοπολίτισσα μαγείρισσα και γνήσια εκπρόσωπος της πολίτικης κουζίνας που ως γνωστόν περιλαμβάνει πολύ ψάρι και θαλασσινά. Η ίδια θα μαγειρέψει και θα παρουσιάσει το μενού, όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν τη μαεστρία της αλλά και να μυηθούν στα μικρά μυστικά αυτής της τόσο γευστικής κουζίνας.
Μυρωδιές από Πόλη, όλα όσα αγαπάμε να τρώμε και μουσικές που αφυπνίζουν μνήμες και ψυχή. Μαζί σ’ αυτή την μοναδική βραδιά και ο οινοποιός Γιώργος Βασιλείου σ’ ένα ακόμη ενδιαφέρον ταξίδι στις ποικιλίες των αμπελώνων της αττικής γης. Τιμή μενού: €50/άτομο με το πρώτο μπουκάλι κερασμένο και πολλές μικρές εκπλήξεις. Απαραίτητη η κράτηση.
Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.