Θεματα

Michael Phelps. Τι τρώει για πρωινό ο άνθρωπος που έχει κερδίσει 23 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς;

Προσοχή, σκληρές εικόνες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135624-309709.jpg

Έχει κερδίσει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αήττητος Michael Phelps εκτός από τα 23 χρυσά μετάλλια είναι ακόμα κάτοχος τριών ασημένιων και δύο χάλκινων. Μιλάμε για ατέλειωτες ώρες, εβδομάδες και μήνες προπόνησης. Αλλά αν ο τρομερός κολυμβητής περνάει τη μισή του ζωή στην πισίνα, την άλλη μισή την περνάει...τρώγοντας. Ό, τι μπορείς να φανταστείς.

image

Μόνο το πρωινό αυτού του ανθρώπου συμπεριλαμβάνει ένα τεράστιο μπολ με χυλό, μία extra large ομελέτα με ζαμπόν και τυρί, φρέσκα φρούτα και καφέ. Κι αν αυτό δεν σε εντυπωσιάζει και τόσο, είναι γιατί ο Phelps αισθάνεται λίγο μεγάλος τώρα τελευταία (είναι 31-γέλια), έχει νοικοκυρευτεί, έχει γίνει μπαμπάς και έχει πια αρχίσει να προσέχει τη διατροφή του. Το 2008 όμως τα πράγματα ή καλύτερα τα μενού ήταν τελείως διαφορετικά.

Τότε ο Phelps θα ξεκίναγε ένα τυπικό πρωινό της μέρας του με:

1. Τρία σάντουιτς με τηγανιτά αυγά, τυρί, μαρούλι, ντομάτες, τηγανιτά κρεμμύδια και μαγιονέζα.

image

2. Δύο φλιτζάνια καφέ.

image

3. Μία ομελέτα αποτελούμενη από πέντε αυγά.

image

4. Ένα μπολ με βρώμη.

image

5. Τρία τοστάκια (για τη λιγούρα).

image

6. Τρία pancakes με σοκολάτα.

image

Κι αυτό ήταν μόνο το πρωινό. Το πραγματικό «έλα να δεις» γινόταν στο μεσημεριανό που συνήθως περιλάμβανε μισό κιλό ζυμαρικά με σάλτσα, δύο γιγαντιαία σάντουιτς με άσπρο ψωμί, ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα και άλλες χίλιες περίπου θερμίδες σε ενεργειακά ποτά. Όσο για το βραδινό συνοψιζόταν σε μισό κιλό μακαρόνια (σκέτα όμως), μία ολόκληρη πίτσα και μερικά ενεργειακά ποτά ακόμα. Με άλλα λόγια, ο άσσος της κολύμβησης κατανάλωνε 12.000 θερμίδες τη μέρα, οι οποίες ήταν ισάξια διαμοιρασμένες σε κάθε γεύμα του. Ναι, αυτό μας κάνει 4.000 θερμίδες/ γεύμα. Δηλαδή τις διπλάσιες περίπου θερμίδες από αυτές που πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας μέσα σε μια μέρα.

image

Αν ένας μέσος άνθρωπος (καταφέρει να) καταναλώσει 12.000 θερμίδες σε μια μέρα, το πιθανότερο είναι να νιώσει ότι...πεθαίνει. O Phelps ωστόσο έχει δηλώσει ότι: «Τρώω, κοιμάμαι και κολυμπάω. Αυτά είναι όλα όσα ξέρω να κάνω. Απλά δίνω κάποιες (;) θερμίδες στον οργανισμό μου και μετά προσπαθώ να ανακτήσω (από αυτές) το καλύτερο που μπορώ».

image

Ευτυχώς, αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Τελευταία ο Phelps δηλώνει πως έχει αλλάξει εντελώς τις διατροφικές του συνήθειες. Εξάλλου είχε φροντίσει να διαψεύσει το διαιτολόγιο που του έβγαλε το BBC το 2008 σε συνέντευξη στο USA Today.  «Δεν καταναλώνω πολλές θερμίδες», είπε. «Απλά τρώω ακριβώς ό,τι χρειάζομαι». Πάλι καλά. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, η αλήθεια είναι ότι δεν προσδιόρισε τι εννοεί ακριβώς με τη φράση «πολλές θερμίδες»...image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ