- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πάβλοβα λέω και κλαίω. Τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα
To Bon Ami συνεχίζει την αμαρτία της μαρέγκας στα βόρεια
Πάνε τρία χρόνια και κάτι που η Αθήνα τρώει αληθινή Πάβλοβα. Πρώτα τη δοκίμασε το Κολωνάκι, αλλά η φήμη δεν άργησε να εξαπλωθεί παντού. Το λαϊκό προσκύνημα που ακολούθησε, μετέτρεψε ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο σε ναό ηδονής κι έκανε τη Σκουφά ακόμη πιο πολυπληθή. Ο λόγος; Όσοι έχουν περάσει έστω και μία φορά το κατώφλι του ζαχαροπλαστείου «Πάβλοβα – Ό,τι καλύτερο» ξέρουν. Η μοναδική γεύση των γλυκών και η μοναδική συνταγή της πάβλοβας σε κάνουν να ξεχνάς ό,τι έχεις γευτεί στο παρελθόν.
Ατομικές μαρέγκες, έμπνευση για ιδιαίτερα σπιτικά γλυκά
Σήμερα το αγαπημένο μαγαζί αλλάζει διεύθυνση και επεκτείνεται στα βόρεια. Στο τιμόνι του ζαχαροπλαστείου που έκανε τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα βρίσκονται πια η Μπόνα Λάζρι και η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Οι δύο φίλες ανανεώνουν τις συνταγές και την επωνυμία του αγαπημένου deli-ζαχαροπλαστείου στο Κολωνάκι και φέρνουν τη θρυλική του πάβλοβα κοντά στου βόρειους κατοίκους της πόλης. Η αέρινη μαρέγκα, η κρέμα και τα φρούτα της επιλογής σας παραμένουν στο «Πάβλοβα Κολωνάκι», αλλά βρίσκονται από το Φεβρουάριο και στο επίσης δικό τους «Bon Ami», στη Νέα Πεντέλη.
Να σημειωθεί ότι εδώ αντί βουτύρου μπαίνει ελαιόλαδο, η ζάχαρη δεν είναι άσπρη, αλλά καστανή και ακατέργαστη, το ζύμωμα γίνεται στο χέρι και το φύλλο ανοίγεται πάντα με τον πλάστη. Ούτε σκόνες, ούτε μείγματα, ούτε βελτιωτικά, ούτε ειδικά στολίσματα. Ό,τι και όπως βγαίνει από το φούρνο μπαίνει στη βιτρίνα. Όπως το βγάζει και η μαμά στο τραπέζι δηλαδή. Ακόμα κι αν είναι λίγο ταλαιπωρημένο, με λίγη άχνη όλα λύνονται. Πασπαλίζονται οι ατέλειες και είναι εντάξει.
Μόκα με καραμελωμένο αμύγδαλο
Αναρωτιέσαι τι καινούργιο μένει να δοκιμάσεις στο Bon Ami; Εκτός από την κολασμένη πάβλοβα, θα βρεις εκεί -όπως και στο Κολωνάκι- αληθινές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ταψιού, αλμυρές τάρτες, quiches, αλλά και λαχταριστά μπισκότα και cupcakes. Στο ολοκαίνουργιο και φωτεινό ζαχαροπλαστείο της Πεντέλης, που είναι γεμάτο πειρασμούς, συνυπάρχουν επίσης ασυνήθιστα γλυκά, lamingtons cakes, αλλά και κλασσικά αγαπημένες σοκολατένιες μαργαρίτες. Όσο για την πάβλοβα τα είπαμε. Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι η συγκεκριμένη είναι καλύτερη από το σεξ και τους πιστεύουμε, γιατί έχουν δοκιμάσει τα πάντα.
Αν δε θες να μείνεις στα κλασικά, τόλμησε να δοκιμάσεις πάβλοβα με λεμόνι, σοκολάτα, μόκα και καραμελωμένα φουντούκια, κάστανο ή φρούτα εποχής. Οι εμπνεύσεις νέων συνδυασμών συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι την επόμενη επίσκεψη δεν ξέρεις τι καινούργιο θα έχουν σκαρφιστεί οι δύο φίλες.
Πάντως, αν κρίνω από τις αντιδράσεις τη μέρα που ένας τεράστιος λευκός κορμός προσγειώθηκε στα γραφεία μας, ο διαχρονικός ασπροκόκκινος συνδυασμός με φράουλες παραμένει πάντα σίγουρη επιλογή. Εκείνη την Παρασκευή, τα νέα κυκλοφόρησαν αστραπιαία στους ορόφους της Athens Voice με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν αλλόφρονες για να προλάβουν ένα κομματάκι, ας ήταν έστω και μπουκιά. Μέχρι και σε κούπα του καφέ τη φάγαμε αυτή την πάβλοβα. Άλλωστε το περιεχόμενο είναι που μετράει και το συγκεκριμένο μέτραγε πολύ. «Κάβλοβα» ακούστηκε από κάπου ανάμεσα στις αλλεπάλληλες οργασμικές μας αντιδράσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ιστορία που ευτυχώς ή δυστυχώς έχει καταγραφεί σε απειλητικό προς δημοσιοποίηση βίντεο.
Αν λοιπόν έχεις καιρό να βιώσεις ένα αντίστοιχο γλυκό μεθύσι, δεν έχεις δικαιολογία. Είτε Κέντρο, είτε Βόρεια η πάβλοβα σε περιμένει όλο υποσχέσεις.
Πάβλοβα Κολωνάκι: Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388827
Bon Ami: Ηρώων Πολυτεχνείου 35, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8104944
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.