- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αν δεν έχεις φύγει ακόμα για διακοπές και αναζητάς αφορμή για να ξεχάσεις την κάψα της πόλης, το Aleria σου έχει μία άκρως δελεαστική πρόταση.
Και φέτος, τις καλοκαιρινές Τετάρτες η δροσερή αυλή του φιλοξενεί πάνω από 40 εκλεκτά κρασιά, διαλεγμένα ένα κι ένα από όλο τον Ελληνικό Αμπελώνα και σε προσκαλεί σε wine tasting!
Κάθε Τετάρτη θα μπορείς να δοκιμάζεις 4 διαφορετικά κρασιά, συνδυασμένα εξαιρετικά με ένα special μενού που ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο για αυτές τις Τετάρτες.
Αυτή την Τετάρτη 22 Ιουλίου παιχνίδι γευστικό γίνεται με το Δάφνιος ’14 από το Οινοποιείο Δουλουφάκη, το Wild ferment ’14 της Γαίας, το Γουμένισσα ’08 από το Κτήμα Χατζηβαρύτη και το Ηδωνικό από το Costa Lazaridi. Το μενού ξεκινά με ντάκο με τραγανά παξιμάδια, παγωτό ντομάτας, ξινομυζήθρα και δροσουλίτες, συνεχίζει με μυλοκόπι ψητό με κρέμα από κολοκυθάκια, σαλάτα κινόα με αμπελόφυλλα και μοσχολέμονα, αλλά και μοσχαράκι με ντομάτα και κύμινο, χοντρά μακαρόνια γεμιστά με μελιτζάνες και κρέμα γιαούρτι και τέλος κλείνει με κρέμα αρωματισμένη με αρμπαρόριζα, ψητά ροδάκινα και τραγανά φύλλα σορμπέ ανανά. Όλα μαζί με €35/άτομο.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.