- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική και το καλό φαγητό. Κυρίως αγαπούν το νησί τους και την γαστρονομική του παράδοση. Κατά καιρούς διοργανώνουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για να γλεντήσουν μεταξύ τους αλλά και για να σου δώσουν την αφορμή να επισκεφθείς άλλη μια φορά την κοσμοπολίτικη Μύκονο.
Αυτή τη φορά η αφορμή έχει τίτλο ρομαντικό και ονειροπόλο. «Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει», σου λέει και εσύ θες να πάρεις το πρώτο για το νησί των Κυκλάδων. Στόχος της εκδήλωσης να γεμίσει με μυρωδιά ντόπιου και πεντανόστιμου φαγητού δέκα καλοκαιρινές μέρες του νησιού. Γιατί η Μύκονος δεν είναι μόνο πάρτι, ασφυκτικά γεμάτες παραλίες και φωσφοριζέ μπλουζάκια. Έχει πλούσια γαστριμαργική παράδοση, αγνά τοπικά προϊόντα και την απλότητα του καλού, ελληνικού φαγητού.
Οι εκδηλώσεις έχουν αρχίσει από τις 11 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις μαγειρέματα, πολλά και διάφορα θα δεις, θα ακούσεις, θα δοκιμάσεις. Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σοβαρό λάθος και οι εναλλακτικές
Η διάσημη αφρικανική συνταγή και πώς θα τη φτιάξεις
Ζωντανή πόλη, πανέμορφες εξοχές, αμπελώνες, φάρμες, οινοποιεία και όλα του κόσμου τα καλά
Και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε;
Το σημείο συνάντησης της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει ξανά
Στην Πέτρα της Λέσβου οι γυναίκες μαγειρεύουν τη δική τους ιστορία εδώ και 43 χρόνια
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.