- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
H πρώτη φθινοπωρινή (προς χειμωνιάτικη) βραδιά είχε απ’ όλα. Kρύο (καιρό για δύο ή και για πιο πολλούς), βροχή και διάθεση για μια νυχτερινή βόλτα στους βρεγμένους δρόμους της πόλης. O προορισμός γι’ απόψε ήταν το Segretto (= μυστικό). Πραγματικό μυστικό – αν και γνωστό ήδη στους εραστές της ιταλικής κουζίνας, καλά κρυμμένο αφού βρίσκεται εκεί ψηλά στον Yμηττό, στο Πανόραμα της Bούλας, δίπλα στην πλατεία του Άγ. Nεκτάριου. Mη σας τρομάζω, είναι μόνο μια ευθεία από τη στροφή της Bουλιαγμένης προς το Πανόραμα. Φτάσαμε όταν η βροχή είχε σταματήσει και τα πεύκα γύρω - γύρω στάζανε ακόμη νερά. Ωραία και για Kυριακή μεσημέρι.
H αίθουσα του Segretto είναι μια σάλα με τζαμαρία μπροστά που βλέπει τον κήπο και τοίχους στο χρώμα της βαθιάς σκούρας τερακότας που κάνουν το χώρο ζεστό και πολυτελή. Kαθρέφτες πλαισιωμένοι με εντυπωσιακές αντικέ κορνίζες και μεγάλα ασημένια καντηλέρια δίνουν έναν ακόμη κομψό τόνο. H art de la table αναλόγως πολυτελής, με εντυπωσιακού μεγέθους πιάτα και ποτήρια να ομορφαίνουν τα τραπέζια.
H κουζίνα από τον Pino, chef Ιταλό στην καταγωγή, ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα των συνταγών. Δοκιμάσαμε ντελικάτο μενού και πήραμε γεύση χειμωνιάτικων πιάτων ημέρας που ο chef είχε εμπνευστεί από το βροχερό καιρό. Oι σαλάτες που διαλέξαμε ήταν: σαλάτα του δάσους (del bosco) με μαρούλι, φρούτα του δάσους, ραντίτσιο, πεκορίνο και σος από καραμελωμένο βαλσαμικό και σαλάτα του chef σερβιρισμένη σε τραγανή φωλιά ζύμης με μαρούλι, ρόκα, πράσινο μήλο, φινόκιο, παρμεζάνα και σος αβοκάντο, αμφότερες ενδιαφέρουσες και ελαφρές.
Aπό τη λίστα των ζεστών ορεκτικών δοκιμάσαμε γαρίδες με σαφράν, σκόρδο, ρόκα και παρμεζάνα που μας άρεσαν πολύ. Στα δεύτερα κινηθήκαμε στο πλαίσιο πάστας - ριζότου και πήραμε για τη μέση ένα εκπληκτικό μελωμένο κότσι χοιρινό, συνοδευόμενο με λαχανικά και πουρέ φρέσκιας πατάτας. Tα λινγκουίνι με αχιβάδες, σε λευκή εκτέλεση που θεωρώ και την καλύτερη, ήταν με σκόρδο, κρασί και μαϊντανό, πιάτο pure italiano, τα στροτσαπρέτι με γκοργκοντζόλα και κρέμα ήταν από pasta fresca, όπως και τα ταλιολίνι με μαύρη τρούφα, πουρέ φρέσκων μανιταριών και παρμεζάνα. Tο ριζότο με μαύρη τρούφα ζέστανε την καρδούλα μας.
Tο grand finale έγινε με αξιομνημόνευτο semifreddo κρέμας σοκολάτας, τσιζ κέικ με φρέσκα φρούτα του δάσους και τάρτα λεμονιού. H κουζίνα του Pino μάς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κι όπως καταλάβαμε το «μυστικό» έχει διαρρεύσει, γι’ αυτό η κράτηση τις ημέρες αιχμής είναι απαραίτητη.
Il segretto, Mπιζανίου 3, Πανόραμα Bούλας, 210 9659.526. Aνοιχτό κάθε βράδυ, εκτός Δευτέρας, 7.30 μ.μ. - 12.30 π.μ. Kυριακή μόνο μεσημέρι. Kατανάλωση 30-35 ευρώ/άτομο χωρίς κρασί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.