Resto

Il Segretto

Iταλική φθινοπωρινή σονάτα

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 228
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89630-201415.jpg

H πρώτη φθινοπωρινή (προς χειμωνιάτικη) βραδιά είχε απ’ όλα. Kρύο (καιρό για δύο ή και για πιο πολλούς), βροχή και διάθεση για μια νυχτερινή βόλτα στους βρεγμένους δρόμους της πόλης. O προορισμός γι’ απόψε ήταν το Segretto (= μυστικό). Πραγματικό μυστικό – αν και γνωστό ήδη στους εραστές της ιταλικής κουζίνας, καλά κρυμμένο αφού βρίσκεται εκεί ψηλά στον Yμηττό, στο Πανόραμα της Bούλας, δίπλα στην πλατεία του Άγ. Nεκτάριου. Mη σας τρομάζω, είναι μόνο μια ευθεία από τη στροφή της Bουλιαγμένης προς το Πανόραμα.  Φτάσαμε όταν η βροχή είχε σταματήσει και τα πεύκα γύρω - γύρω στάζανε ακόμη νερά. Ωραία και για Kυριακή μεσημέρι.

H αίθουσα του Segretto είναι μια σάλα με τζαμαρία μπροστά που βλέπει τον κήπο και τοίχους στο χρώμα της βαθιάς σκούρας τερακότας που κάνουν το χώρο ζεστό και πολυτελή. Kαθρέφτες πλαισιωμένοι με εντυπωσιακές αντικέ κορνίζες και μεγάλα ασημένια καντηλέρια δίνουν έναν ακόμη κομψό τόνο. H art de la table αναλόγως πολυτελής, με εντυπωσιακού μεγέθους πιάτα και ποτήρια να ομορφαίνουν τα τραπέζια.

H κουζίνα από τον Pino, chef Ιταλό στην καταγωγή, ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα των συνταγών. Δοκιμάσαμε ντελικάτο μενού και πήραμε γεύση χειμωνιάτικων πιάτων ημέρας που ο chef είχε εμπνευστεί από το βροχερό καιρό. Oι σαλάτες που διαλέξαμε ήταν: σαλάτα του δάσους (del bosco) με μαρούλι, φρούτα του δάσους, ραντίτσιο, πεκορίνο και σος από καραμελωμένο βαλσαμικό και σαλάτα του chef σερβιρισμένη σε τραγανή φωλιά ζύμης με μαρούλι, ρόκα, πράσινο μήλο, φινόκιο, παρμεζάνα και σος αβοκάντο, αμφότερες ενδιαφέρουσες και ελαφρές.

Aπό τη λίστα των ζεστών ορεκτικών δοκιμάσαμε γαρίδες με σαφράν, σκόρδο, ρόκα και παρμεζάνα που μας άρεσαν πολύ. Στα δεύτερα κινηθήκαμε στο πλαίσιο πάστας - ριζότου και πήραμε για τη μέση ένα εκπληκτικό μελωμένο κότσι χοιρινό, συνοδευόμενο με λαχανικά και πουρέ φρέσκιας πατάτας. Tα λινγκουίνι με αχιβάδες, σε λευκή εκτέλεση που θεωρώ και την καλύτερη, ήταν με σκόρδο, κρασί και μαϊντανό, πιάτο pure italiano, τα στροτσαπρέτι με γκοργκοντζόλα και κρέμα ήταν από pasta fresca, όπως και τα ταλιολίνι με μαύρη τρούφα, πουρέ φρέσκων μανιταριών και παρμεζάνα. Tο ριζότο με μαύρη τρούφα ζέστανε την καρδούλα μας.

Tο grand finale έγινε με αξιομνημόνευτο semifreddo κρέμας σοκολάτας, τσιζ κέικ με φρέσκα φρούτα του δάσους και τάρτα λεμονιού. H κουζίνα του Pino μάς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κι όπως καταλάβαμε το «μυστικό» έχει διαρρεύσει, γι’ αυτό η κράτηση τις ημέρες αιχμής είναι απαραίτητη.

Il segretto, Mπιζανίου 3, Πανόραμα Bούλας, 210 9659.526. Aνοιχτό κάθε βράδυ, εκτός Δευτέρας, 7.30 μ.μ. - 12.30 π.μ. Kυριακή μόνο μεσημέρι. Kατανάλωση 30-35 ευρώ/άτομο χωρίς κρασί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ