Resto

10 Urban Roof, νέο, ατμοσφαιρικό στέκι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Στην κορυφή του Radisson Blu Park

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 Urban Roof
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

10 Urban Roof, το νέο bar restaurant στον 10ο όροφο του Radisson Blu Park στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Από τη μία πλευρά το Πεδίον του Άρεως, από την άλλη ο Λυκαβηττός, από μία τρίτη ξεφυτρώνει φωτισμένη η Ακρόπολη. Πραγματικά δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις, ποια θέα να χαζέψεις πρώτα. Πάντα με ενθουσιάζει η θέα της Αθήνας από ψηλά, μοιάζει με άλλη πόλη, πρωτεύουσα μυθική. Κι εδώ, δέκα ορόφους πάνω από τη γη, η γοητεία του μύθου ξετυλίγεται με όλη της τη σαγήνης.

10 Urban Roof
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Το 10 Urban Roof είναι ένα νέο στέκι, που εμφανίστηκε σε σημείο παλιό κι αγαπημένο, στην κορυφή του Radisson Blu Park. Με μία εξωτική πισίνα στο κέντρο του και ένα τροπικό bar για συντροφιά υπόσχεται να παρατείνει το καλοκαίρι επ’ αόριστον. Ενώ, όμως, μοιάζει (κι είναι) ιδανικό καταφύγιο για ένα δροσερό ποτό αποσυμφόρησης μετά τη δουλειά, στο μανίκι κρύβει έναν γαστρονομικό άσσο: το μενού που υπογράφει ο υπέροχος Hervé Pronzato.

10 Urban Roof
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Ο Hervé Pronzato, σεφ διακεκριμένος και από τους πιο δημιουργικούς που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, επιβεβαιώνει τη φήμη του στο μενού του 10 Urban Roof ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα στη μεσογειακή και στην ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιεί, κατά βάση, ελληνικές πρώτες ύλες, την ίδια στιγμή όμως εμπλουτίζει τη γεύση του με ασιατικές πινελιές. Γι’ αυτό θα δοκιμάσεις πιάτα όπως το rib eye με άγρια μανιτάρια, πουρέ τοπιναμπούρ και τερίνα πατάτας σε σάλτσα Porto, το ριζότο με λευκά σπαράγγια, guanciale, πεκορίνο και φουντούκια ή το λαυράκι σε σάλτσα καρύδας με μοσχολέμονο, κόλιανδρο και κρέμα αβοκάντο.

10 Urban Roof
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Αυτά συμβαίνουν στα τραπέζια του εστιατορίου. Γιατί στην μπάρα-κομψοτέχνημα σερβίρονται τα θαύματα του εξαιρετικού bartender Δημήτρη Παπαϊωάννου (λέγε τον και guru των cocktails). Έτσι, θα πιεις μερικά συναρπαστικά cocktails με σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες που φτιάχνει ο ίδιος.

10 Urban Roof
Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

Κι όλα αυτά μέσα σε μπανανιές, στερλίτσιες κι άλλα τροπικά φυτά σε ένα σκηνικό που θυμίζει τροπικό δάσος (η αρχιτέκτονας Αφροδίτη Μπονάτσου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διακόσμηση) με φόντο Ακρόπολη. Να πας, είναι ωραία και πολύ ατμοσφαιρικά.

Radisson Blu Park, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 2108894550, www.10urbanroof.com, Fb: 10urbanroof, Instagram: @10urbanroof, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 10.30-01.00, Ωράριο εστιατορίου: 19.00-24.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ