Resto

Bocas Meze: το νέο του Μίλτου Αρμένη στήθηκε μέσα στην καραντίνα

Αναμένεται να ανοίξει με την άρση της καραντίνας και την απελευθέρωση της εστίασης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bocas Meze, το νέο εστιατόριο του Μίλτου Αρμένη

Το Bocas Meze είναι το νέο εστιατόριο του Μίλτου Αρμένη και του Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Μίλτος Αρμένης έχει μια διττή καταγωγή που κάνει τις γευστικές του αναμνήσεις (και άρα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το φαγητό) πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Μισός Ισπανός και μισός Έλληνας (και μάλιστα από την Κέρκυρα) έχει μέσα του αναφορές από δύο νοστιμότατες κουζίνες. Αν δίπλα σε αυτό προσθέσουμε και τη σπουδαία μαγειρική θητεία δίπλα σε τρανταχτά ονόματα της γαστρονομίας (όπως ο Jerome Serres και ο Alain Ducasse) και το πέρασμά του από μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας, έχουμε ένα σεφ με μεγάλη εμπειρία, όρεξη και μπόλικη δημιουργική σκέψη.

Ο Μίλτος Αρμένης
Μίλτος Αρμένης

Όλα αυτά τα λέω έχοντας δοκιμάσει την κουζίνα του και έχοντας αποθηκεύσει στη μνήμη μου κανα-δυο πιάτα του ανάμεσα στα νοστιμότερα που έχω γευτεί. Για αυτό χαίρομαι διπλά όταν ακούω πως ο Μίλτος έχει ήδη έτοιμο το νέο του εγχείρημα που εκπονεί σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και όλη την ομάδα του Barsol. Διπλά, γιατί είναι πάντα ευχάριστο (ειδικά σε τέτοιους καιρούς) να ακούμε για νέες γαστριμαργικές αφίξεις αλλά και γιατί ξέρω από πρώτο χέρι ότι όπου μπαίνει το ταλέντο του Μίλτου, το αποτέλεσμα είναι ιντριγκαδόρικο και νόστιμο.

Πίκλες και τουρσί, που θα σερβίρονται κι αυτά ως tapas
Πίκλες και τουρσί, που θα σερβίρονται κι αυτά ως tapas

Το νέο, λοιπόν, βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακούει στο όνομα Bocas Meze και είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο που θα σερβίρει τα πιάτα του σε μορφή tapas. Το μενού θα έχει επιρροές από την Ισπανία, αλλά και ενταγμένα πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρές φάρμες, όπως επίσης και κάποια αλλαντικά που θα παράγονται εδώ (έμαθα για προσούτο από πρόβατο, σαλάμι αέρος τύπου Λευκάδος από τόνο και chorizo από… μπακαλιάρο!). Θα υπάρχουν ακόμα και κάποια πιάτα ημέρας που θα αλλάζουν συχνά κι έτσι μπορεί να πετύχετε από paella με τραχανά μέχρι γουρουνόπουλο.

Bocas Meze, το νέο εστιατόριο του Μίλτου Αρμένη

Το Bocas Meze έχει ήδη στηθεί, με μια ανοιχτή κουζίνα και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο σε κεντρική θέση, μία φιλόξενη σάλα και έναν χαριτωμένο κηπάκο στο πίσω μέρος με χωρητικότητα 70 ατόμων. Τρομερή δουλειά έχει γίνει και στη διακόσμηση (που την ανέλαβε η Γιώτα Γκαϊνά). Είναι πανέτοιμο και θα ανοίξει με την απελευθέρωση της εστίασης, οπότε το περιμένουμε με bocas (=στόματα) ανοιχτά!

Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ